Hulp nodig met je aanvraag?

085 005 0245

Ma - Vr 8:30 tot 17:00 uur

Vind de beste juridisch adviseur in Oisterwijk

Heb je juridisch advies nodig of een juridische vraag? Vind snel een erkende juridisch adviseur uit Oisterwijk en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Bureaus voor juridisch advies Oisterwijk

Top 16 bureaus voor juridisch advies in Oisterwijk

Compleet overzicht van alle bureaus voor juridisch advies in Oisterwijk en omgeving

Gratis adviesgesprek aanvragen Direct contact met een jurist

Juridisch advies of rechtshulp nodig in Oisterwijk?

Op zoek naar een juridisch adviseur in Oisterwijk? In Oisterwijk zijn zijn 16 bureaus voor juridisch advies beschikbaar. Een overzicht van alle specialisten in juridisch advies en rechtshulp bij jou in de buurt. Iedere jurist of adviesbureau in deze bedrijvengids is handmatig geselecteerd door ons serviceteam. Heb je hulp nodig? Vraag offertes voor juridisch advies of rechtshulp aan.

Waarom een jurist inschakelen voor rechtshulp?

 • Jouw belangen worden behartigt door de juridisch medewerker.
 • Rechtshulp door juristen is goedkoper dan door advocaten.
 • Je bent verzekerd van de juiste juridische bijstand.
 • Een specialist weet alle actuele wetgeving en regelgeving.
 • Je krijgt duidelijk antwoord op al je juridische vragen.

Oisterwijk is een plaats in de provincie Noord-Brabant met 19870 inwoners, bestaande uit 9651 mannen en 10219 vrouwen. De gemiddelde leeftijd is 42 jaar. In totaal telt Oisterwijk 8466 huishoudens. Per 1411 huishoudens is er 1 juridisch adviesbureau beschikbaar.

Heb je een juridische vraag? Start nu je gratis offerteaanvraag bij juristen uit deze gids.

Overzicht van de top 16 bureaus voor juridisch advies in Oisterwijk en omgeving

Leg jouw juridische vraag voor aan een specialist

Juridisch advies Oisterwijk

Heb je juridisch advies nodig over een arbeidsconflict of bij letselschade? Of ben je op zoek naar een juridisch specialist voor het beantwoorden van je juridische vragen? Schakel dan een jurist uit Oisterwijk in! Met een arbeidsjurist, fiscaal jurist of specialist in een ander rechtsgebied ben jij verzekerd van de juiste rechtshulp.

Lees verder om meer te weten te komen over de rechtsgebieden waarin een juridisch bureau rechtshulp verleent en wat de kosten zijn voor juridische bijstand. Wij vertellen je alles wat je moet doen bij ontslag, een conflict met de verhuurder van je woning of wanneer je in aanraking bent gekomen met justitie.

Zoek je juridisch advies?

Vind hier gemakkelijk en snel juridische adviseurs uit jouw omgeving.

Juristen in elk rechtsgebied!

Gespecialiseerde juristen bieden rechtshulp in elk rechtsgebied!

Gratis adviesgesprek!

Vul het aanvraagformulier in en ontvang een gratis intakegesprek.


Waarom een jurist inschakelen?

Wanneer je juridische vragen hebt of een conflict, is het verstandig om juridische hulp in te schakelen. Bijvoorbeeld bij een arbeidsconflict of bij letselschade. Het juristenkantoor komt namelijk voor jou op en behartigt altijd jouw belangen. Zo krijg je snel en kundig antwoord op je juridische vragen en is een conflict snel opgelost.

Denk aan juridisch advies voor de belastingaangifte van je bedrijf, het beëindigen van een arbeidscontract of wat je moet doen om onder een concurrentiebeding uit te komen. Een algemeen jurist of een specialist, zoals een arbeidsjurist of fiscaal jurist, staan voor je klaar.

Het inschakelen van een juridisch adviesbureau voor rechtshulp is vaak goedkoper dan het inschakelen van een advocatenkantoor. De juristen beschikken net als de advocaten over de juiste juridische kennis.

Waarom moet ik een juridische specialist inschakelen voor rechtshulp?

 • Jouw belangen worden behartigt door de juridisch medewerker.
 • Rechtshulp door juristen is goedkoper dan door advocaten.
 • Je bent verzekerd van de juiste juridische bijstand.
 • Een specialist weet alle actuele wetgeving en regelgeving.
 • Je krijgt duidelijk antwoord op al je juridische vragen.

juridisch advies Oisterwijk

Gratis juridisch advies bij een erkende jurist uit regio Oisterwijk!

Heb je een ervaren juridisch medewerker nodig voor juridische ondersteuning bij een vervelend conflict of wil je graag antwoorden op je juridische vragen? Via deze service vind je snel en eenvoudig het beste juridische bureau uit de omgeving van Oisterwijk. Een juridisch bureau biedt vaak een gratis intakegesprek aan. Tijdens dit gratis intakegesprek krijg je al veel informatie en rechtshulp van een juridisch adviseur. Vul het aanvraagformulier in en krijg gratis juridische hulp van een specialist.

Wat doet een juridisch adviesbureau in Oisterwijk?

Benieuwd wat een juridisch medewerker voor jou kan doen? De werkzaamheden van een juridisch adviesbureau uit de regio Oisterwijk zijn zeer divers. De medewerkers weten bijvoorbeeld alles over rechtshulp en de bijbehorende wet- en regelgeving. Een juridisch adviseur geeft daarnaast juridische bijstand bij een arbeidsconflict, stelt een testament op en geeft hulp bij geschillenbeslechting.

Juridische adviseurs specialiseren zich vaak in één of meerdere rechtsgebieden. Zo is een arbeidsjurist gespecialiseerd in arbeidsrecht en een fiscaal jurist in belastingrecht. Vraag gratis offertes aan.

Een aantal werkzaamheden van een juridisch medewerker:

 • Handhaving en interpretatie van de geldende wet- en regelgeving.
 • Beantwoorden van alle juridische vragen van een particuliere of zakelijke klant.
 • Opstellen van documenten, contracten en andere juridische papieren.
 • Contact houden met de tegenpartij en de klant.

Juristen voor particulieren en bedrijven

Juridisch hulp voor een particulier gaat meestal over arbeidsconflicten, hulp bij een mislukte aankoop en bij ruzies tussen burgers onderling. Zakelijke juridische hulp is gericht op ondernemingen, bijvoorbeeld bij een foute belastingaangifte of bij een zakelijk incassotraject. Elke zaak is uniek en vergt een andere aanpak door een juridisch medewerker. Het is belangrijk om de juiste juridische medewerker aan te nemen voor jouw juridische vragen of conflict. Zo weet een arbeidsjurist alles over het arbeidsrecht, maar niet zoveel over het familierecht.

jurist Oisterwijk

Rechtshulp Oisterwijk

Rechtshulp omvat een groot aantal aspecten. Zo kan het gaan om het oplossen van een conflict, juridische bijstand bij een rechtszaak of het beantwoorden van dringende juridische vragen. Ook komt bemiddeling of geschillenbeslechting vaak voor.

Rechtshulp binnen het privaatrecht of het publiekrecht?

Binnen het Nederlands recht maken we onderscheid tussen privaat- en publiekrecht. Privaatrecht wordt ook wel eens civiel- of burgerlijk recht genoemd. Hierbij gaat het om de verhoudingen tussen burgers en bedrijven onderling. Alle wetgeving staat in het Burgerlijk Wetboek. Het publiekrecht gaat juist om de verhoudingen tussen personen (zowel burgers als bedrijven) en de overheid.

 • Privaatrecht: de verhoudingen en wet- en regelgeving tussen personen en bedrijven.
 • Publiekrecht: wet- en regelgeving tussen personen en de overheid en tussen overheidsinstanties.

Wat kost juridische hulp?

Benieuwd naar de rechtskosten. De totaalprijs is afhankelijk van een aantal factoren en verschilt per specialist. Het lage tarief voor een juridisch adviseur begint al vanaf €50,-. Ben je echter op zoek naar een expert met wat meer ervaring of zoek je gespecialiseerde juridische rechtshulp? Houd dan rekening met iets hogere prijzen.

Het gemiddelde tarief begint vanaf €100,- en het hoge tarief vanaf €150,-. Op deze pagian lees je meer over de kosten van een jurist.

Een juridisch bureau is vaak goedkoper dan een advocatenbureau!

Eén van de voordelen van een juridisch bureau is dat de kosten lager zijn dan voor een advocatenkantoor. Het verschil tussen advocaten en juristen zit vooral in de opleiding. Dit betekent echter niet dat de rechtshulp van een juridisch specialist kwalitatief minder goed is. Advocaten hebben namelijk nog een extra opleiding bij een advocatenkantoor gevolgd en rekenen daarom hogere prijzen.

Kosten jurist 2024

Tarief van juridisch adviseur Gemiddelde kosten per uur, exclusief btw*
Laag tarief €50,- tot €100,-
Gemiddeld tarief €100,- tot €150,-
Hoog tarief €150,- tot €250,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Juridisch advies nodig? Vraag gratis en vrijblijvend een intakegesprek aan bij een jurist bij één onze aangesloten partners.

Heb je een gespecialiseerd juridisch adviseur uit Oisterwijk nodig?

Krijg gratis juridisch advies door een specialist uit de regio!

Gratis adviesgesprek

Wat beïnvloedt de kosten van een juridisch medewerker?

De totaalprijs voor rechtshulp is afhankelijk van een aantal factoren. Wist je dat het niets kost als je een goede rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten? Factoren die van invloed zijn op de prijs zijn het uurtarief van de juridische medewerker, of je kiest voor een zelfstandige specialist of juristenkantoor en het type rechtshulp dat je nodig hebt.

Juristenkantoren zijn vaak duurder dan zelfstandige juristen. Dit komt omdat een zelfstandig specialist meestal geen hoge kosten heeft voor een kantoorpand, andere medewerkers en administratie. Het uurtarief van een gespecialiseerd jurist voor rechtshulp is hoger dan voor een algemeen juridische medewerker. Je weet met een specialist echter wel dat je de juridische hulp krijgt die je nodig hebt.

Deze factoren zijn van invloed op de prijs:

 • Het uurtarief, reiskosten en andere vergoedingen.
 • Eventuele administratie- en kantoorkosten.
 • Inschakelen van een juristenkantoor of zelfstandige jurist.
 • Een verzekering voor rechtsbijstand.
 • De kosten van een rechtszaak.

Rechtshulp Oisterwijk, om welk rechtsgebied gaat het?

Een jurist specialiseert zich meestal in één of meerdere rechtsgebieden. Binnen het privaat- en publiekrecht bestaan er vele verschillende rechtsgebieden. Sommige rechtsgebieden hebben veel raakvlakken met elkaar. Zo is arbeidsrecht nauw verbonden met ontslag- en pensioenrecht. Schakel altijd een gespecialiseerde juridische adviseur in, zodat je de juiste rechtshulp krijgt. De juridische specialist weet niet alleen alle Nederlandse wet- en regelgeving, maar is ook op de hoogte van jurisprudentie en Europese verdragen. Vraag gelijk een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan!

Wonen en buren

Heb je een huur- of een koopwoning en juridische hulp nodig? Juristen gespecialiseerd in woon- en huurrecht zijn op de hoogte van alle wet- en regelgeving binnen dit rechtsgebied. Veel mensen in Oisterwijk schakelen juridische hulp in bij het bezwaar maken tegen een huurverhoging, wat je moet doen bij een (verborgen) gebrek aan je woning of bij bemiddeling met een verhuurder. Wil je een vergunning aanvragen of bezwaar maken tegen een afgewezen vergunning? Ook dan is een juridisch medewerker je graag van dienst.

Rechtshulp binnen het woon- en huurrecht is nauw verbonden met andere rechtsgebieden. Denk hierbij aan het familierecht en schulden- of incassorecht. Vragen over wat er gebeurt met een koopwoning na een echtscheiding en de regelgeving bij een huurachterstand komen vaak terecht bij een juridisch specialist.

Wat is burenrecht?

Wanneer de relatie met je buren niet zo goed is, is bemiddeling door een onafhankelijk persoon geen slecht idee. Naast juridische hulp bij een burenconflict, geeft de specialist ook antwoord op je juridische vragen over de afscheiding, regels wat betreft het recht van overpad en het kappen van bomen op de erfgrens. Wil je meer weten? Vraag dan een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan.

Huurrecht

Binnen het huurrecht komen er voornamelijk vragen of het opstellen of beëindigen van een huurovereenkomst, problemen met een huurachterstand of wat je moet doen wanneer de verhuurder geen onderhoud uitvoert. Vraag ook juridische hulp voor bescherming bij tijdelijke huur!

Huurrecht is er zowel voor een particulieren als voor zakelijke klanten. Het huurrecht is niet alleen van toepassing op woningen en bedrijfspanden, maar op nog veel meer goederen. Denk aan een boot, computer of een auto.

rechtshulp Oisterwijk

Werk en inkomen

De rechtsgebieden rondom werk en inkomen zijn zeer groot en erg divers. Vaak denken mensen in Oisterwijk dat het alleen gaat om arbeidscontracten, loon en conflicten met werk, maar dit is niet het geval. Het gaat namelijk om alles rondom je werk, ook inkomen, ziekte, werkloosheid en de arbeidsvoorwaarden zijn hiervan een onderdeel. Voor arbeidsrecht wordt meestal een arbeidsjurist ingeschakeld. Een arbeidsjurist weet namelijk alles over dit dynamische rechtsgebied. Vraag een gratis intakegesprek aan bij een jurist uit de omgeving van Oisterwijk!

Over deze zaken geeft een juridisch medewerker juridisch advies:

 • Arbeidscontracten
 • Arbeidsomstandigheden
 • Arbeidsvoorwaarden
 • Ontslag & werkloosheid
 • Pensioen
 • Werktijden
 • Ziekte
 • Zwangerschap

Arbeidsrecht

Eén van de grootste vakgebieden binnen het burgerlijk recht is het arbeidsrecht. Dit rechtsgebied heeft veel raakvlakken met het pensioenrecht en ontslagrecht. Er komen echter ook zaken voor over letselschade, bijvoorbeeld bij een bedrijfsongeval. Het arbeidsrecht is van toepassing bij een arbeidsrelatie tussen een werknemer en een werkgever.

De arbeidsjurist handelt alle zaken af rondom werk. Denk hierbij aan het opstellen van een arbeidsovereenkomst, wat je moet doen bij ontslag op staande voet en het berekenen van de transitievergoeding. Ook komen er vaak conflicten voor tussen een werknemer en een werkgever waarbij een juridisch medewerker juridische bijstand verleent.

Deze vragen komen vaak terecht bij een specialist:

 • Wat moet ik doen als ik niet genoeg loon heb gekregen?
 • Ik ben ontslagen door mijn werkgever, wat nu?
 • Hoe komt ik onder een concurrentiebeding uit?
 • Hoe hoog is mijn ontslagvergoeding?
 • Hoe moet ik een transitievergoeding aanvragen?

Juridisch advies bij ontslag?

Nederlanders vertellen of ze voor juridisch advies kiezen bij ontslag.


Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht bestaat zowel binnen het privaat- als het publiekrecht. Privaatrecht gaat om regelgeving tussen een bedrijf en een burger. Denk aan een contract, het afleveren van een dienst of bij garantie. Ondernemingsrecht komt echter ook voor binnen het publiekrecht. Bijvoorbeeld wanneer je juridische hulp nodig hebt bij het bezwaar maken tegen een onterechte belastingaangifte.

Een juridisch adviseur uit Oisterwijk die zich heeft gespecialiseerd binnen het ondernemingsrecht, houdt zich bezig met alle juridische kwesties rondom bedrijven. De juridisch medewerker weet aak ook veel over het rechtsgebied voor werk en inkomen, ontslagrecht en consumentenrecht, omdat deze rechtsgebieden veel raakvlakken hebben. Juridische hulp nodig bij het aannemen van werknemers, het opstellen van een contract of de uitgifte van aandelen? Dat is geen probleem!

Fiscaal advies van juridisch adviseur

Een fiscaal jurist noemt het rechtsgebied fiscaal recht ook wel eens belastingrecht. Het heeft namelijk alles te maken met de belastingen in Nederland. Fiscaal recht bestaat er alleen binnen het publiekrecht, omdat het gaat om regelgeving en handhaving vanuit de overheid. Een fiscaal jurist uit Oisterwijk fiscaal advies over vraagstukken over je belastingaangifte, een conflict met de Belastingdienst of wat je moet doen bij een aanslag.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen het Europees en het Nederlands fiscaal recht door een fiscaal jurist. Alle wetten over het Nederlands fiscale recht staan in de Algemene wet bestuursrecht. Europees fiscaal recht gaat niet alleen over verordeningen, maar ook over douanewetgeving.

De wetgeving rondom belastingen is constant aan veranderingen onderhevig. Door een fiscaal jurist in te schakelen weet je zeker dat je de juiste rechtshulp krijgt, want de fiscaal jurist is op de hoogte van alle veranderingen.

Familierecht

Een jurist die werkt binnen het familierecht, biedt juridische bijstand aan bij zeer gevoelige zaken. Denk hierbij aan een scheiding en alles wat hier te maken mee heeft. Ook voor het regelen van gezag, het erkennen van een kind en juridisch hulp bij adoptie is het verstandig om een juridisch medewerker in te schakelen.

Heb ik een advocatenkantoor nodig?

Binnen het familierecht heb je soms een advocaat nodig en niet een juridisch medewerker. Een echtscheidingsadvocaat uit de regio Oisterwijk is namelijk verplicht bij het indienen van een echtscheidingsconvenant of het opstellen van een ouderschapsplan. Ook voor het aanvragen of wijzigen van alimentatie heb je een advocatenkantoor nodig.

Krijg snel en duidelijk antwoord op deze juridische vragen:

 • Wat gebeurt er met onze koopwoning na een echtscheiding?
 • Hoe hoog is de kinder- of partneralimentatie?
 • Is het mogelijk om het ouderlijk gezag over mijn kinderen te wijzigen?
 • Hoe kan ik mijn buitenlandse partner naar Nederland halen?
 • Is het verstandig om een testament op te stellen?

Meer weten? Vraag direct een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan.


Wil je gratis juridisch advies van een ervaren jurist?

Vul het aanvraagformulier in voor een gratis intakegesprek met een juridisch adviesbureau!

Vrijblijvend adviesgesprek


Erfrecht

Het erfrecht houdt zich bezig met het verdelen van de nalatenschap van een overledene. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen een wettelijke erfenis en een eventueel testament. De juridisch specialist helpt niet alleen bij het opstellen van een testament voor het erven en het geven van juridisch advies, maar ook voor het verdelen van het vermogen en de schulden over de nabestaanden.

Heb ik een testament nodig?

Een testament is niet verplicht. Wanneer iemand overlijdt zonder testament, dan wordt de het vermogen en de schulden volgens het wettelijke recht verdeeld. Wil je een andere verdeling? Schakel dan een juridisch specialist in voor het opstellen van een testament. Je moet deze daarna wel laten bekrachtigen door middel van een notariële akte.

Politie en justitie

Een jurist die zich bezighoudt met wet- en regelgeving omtrent politie en justitie is vaak zeer breed opgeleid. Zo weten deze juristen veel over strafrecht, wat je moet doen bij verkeersovertredingen, het claimen van smartengeld na een ongeval en het doen van een aangifte bij de politie.

Wanneer je in aanraking bent gekomen met justitie, is juridisch bijstand nooit een overbodige luxe. Een jurist geeft je bijvoorbeeld juridische ondersteuning bij een dagvaarding of wanneer je verhoord gaat worden door de politie. Een strafrechtjurist kun je tevens om juridisch advies vragen bij een rechtszaak of wanneer je een strafblad hebt gekregen en wilt weten wat de gevolgen zijn.

Krijg onder andere juridisch advies over de volgende vraagstukken:

 • Ik heb een dagvaarding gekregen, wat moet ik nu doen
 • Krijg ik nog een verklaring omtrent gedrag (VOG) met een strafblad?
 • Hoe maak ik bezwaar tegen een onterechte verkeersboete?
 • Is het mogelijk om smartengeld te krijgen voor schade na een auto-ongeluk?
 • Welke stappen moet ik ondernemen bij een verhoor bij de politie?

Wil je meer weten? Vul het aanvraagformulier en een jurist vertelt je meer over je mogelijkheden tijdens een gratis intakegesprek!

juridisch adviesbureau Oisterwijk

Aankopen en garantie

De regelgeving omtrent aankopen en garantie worden beschreven in het consumentenrecht. Het gaat hierbij niet alleen om de rechten en plichten van een consument (particulier), maar ook om de regels voor bedrijven. Heb je juridische hulp nodig bij een mislukte aankoop via internet of wil je graag een abonnement opzeggen? Schakel dan een jurist in!

Je krijgt altijd de wettelijke garantie over een product. Soms is het mogelijk om een aanvullende garantie te krijgen, dit is afhankelijk van het bedrijf en de wetgeving. Wil een bedrijf echter niet het kapotte product terugnemen? Of krijg je maar niet je geld terug? Dan is het verstandig om een juridisch adviesbureau in te schakelen. Vul het formulier in, voor een vrijblijvend en gratis gesprek!

Schulden en incasso

Met een incasso wordt een verschuldigd geldbedrag gevorderd bij de wanbetaler. Dit kan gaan om een geldbedrag van een bedrijf, maar ook bij particulieren onderling of bij een niet betaald bedrag aan de overheid. Denk hierbij aan schulden bij de belastingdienst of een niet betaalde verkeersboete. Een incassotraject gaat vaak gepaard met hoge extra incassokosten. De jurist zoekt uit over de incassokosten terecht zijn, geeft juridisch advies bij een dagvaarding en bemiddelt voor een betalingsregeling.

Heb je schulden? Dan is het belangrijk om snel actie te ondernemen. Een jurist geeft je graag deskundig juridisch advies. Ook wanneer de schulden van je partner zijn of van één van je kinderen en je graag wilt weten of jij hiervoor verantwoordelijk bent.

juridische hulp Oisterwijk

Letselschade

Letselschade kan ontstaan na een ongeval in het verkeer of tijdens werk, maar ook door een medische fout, beroepsziekte of door toedoen van een ander (mishandeling). Letselschade is niet alleen lichamelijke schade, maar ook materiële en/of geestelijke schade. Een letselschadejurist heeft ook vaak te maken met het strafrecht en arbeidsrecht, bijvoorbeeld wanneer het letsel is ontstaan door een bedrijfsongeval.

Na een ongeval heb je meestal recht op een schadevergoeding, ook wel smartengeld genoemd, voor je letsel. Hiervoor moet er iemand aansprakelijk gesteld worden. Een jurist stelt niet alleen de tegenpartij aansprakelijk, maar onderhandelt ook over de schadevergoeding en behartigt alleen jouw belangen.

Heb je geen recht op rechtsbijstand? De kosten van een juridisch adviesbureau worden meestal verhaald op de aansprakelijke van de schade. Je hoeft dan dus niets te balen voor het juridisch advies. Soms werkt een juridisch adviesbureau met een no-cure-no-pay-methode. Voor advocaten is deze constructie voor gratis rechtshulp verboden, behalve binnen het rechtsgebied van letselschade.

Rechtsbijstand

Met rechtsbijstand krijg je de kosten voor juridisch advies vergoedt via de verzekering. Er zijn verschillende soorten rechtsbijstandverzekeringen. Zowel voor een particulier als een zakelijke verzekering.

Ik heb geen rechtsbijstand!

Ook wanneer je geen rechtsbijstandsverzekering hebt, zijn er mogelijkheden voor gratis juridisch advies. Bijvoorbeeld via het Juridisch Loket of via je vakbond. Heb je een laag inkomen? Dan kom je misschien in aanmerking voor gratis juridische ondersteuning. Of maak gebruik van de service en krijg gratis juridisch advies.

Rechtsbijstandverzekering

Je bent verzekerd tegen de hoge kosten voor juridisch advies met een rechtsbijstandverzekering. Er zijn verschillende soorten verzekeringen en je bepaalt vaak zelf wat je wel en niet wilt laten verzekeren. Met een goede rechtsbijstandverzekering worden de prijzen voor juridische hulp vergoedt.

Lees altijd goed de voorwaarden door en of neem contact op met je rechtsbijstandverzekering wanneer je juridisch advies gaat inwinnen. Een arbeidsconflict mag bijvoorbeeld niet ontstaan zijn voordat je de verzekering af hebt gesloten.

Vind snel en eenvoudig het beste juridisch adviesbureau uit Oisterwijk!

Vul het aanvraagformulier in en je krijgt gratis juridisch advies.

Gratis intakegesprek

Wat is het verschil tussen een jurist en advocaat?

Een advocaat en een jurist is niet precies hetzelfde. Na het afronden van een universitaire studie rechten ben je een jurist. Wil je echter een advocaat worden? Dan moet je nog een aanvullende opleiding doen bij een advocatenkantoor.

Een juristenbureau hanteert meestal lagere prijzen dan advocatenbureaus voor het geven van juridisch advies. Dit betekent echter niet dat juristen minder goed juridisch advies geven dan advocaten. Zeker niet! Bij sommige zaken heb je verplicht een advocatenkantoor nodig, zoals bij een echtscheiding of wanneer je in hoger beroep wilt gaan.

Juridisch adviseur Oisterwijk inschakelen, waar moet je op letten?

Natuurlijk wil je de juiste juridische hulp ontvangen voor jouw vragen of conflict. Daarom hebben wij een aantal tips voor je waar je op moet letten bij het inschakelen van een juridisch adviesbureau. Controleer bijvoorbeeld of de jurist gespecialiseerd is in het goede rechtsgebied, zodat je zeker bent van goed juridisch advies. Specialisten zijn wel vaak iets duurder.

Hierop moet je letten bij het inschakelen van een juridisch adviseur:

 • Is de jurist gespecialiseerd in het juiste rechtsgebied?
 • Welk uurtarief rekent het juridisch adviesbureau uit Oisterwijk?
 • Heb je een juridisch adviesbureau nodig of juist een advocatenbureau?

juridisch adviseur Oisterwijk

Gratis juridisch advies Oisterwijk

Krijg gratis juridisch advies tijdens een intakegesprek met een juridisch bureau uit de regio Oisterwijk! Tijdens het adviesgesprek krijg je veel informatie en deskundige rechtshulp van een jurist. Een juridisch specialist ondersteunt je tijdens het gehele proces en zorgt ervoor dat jouw belangen behartigd zijn. Tijdens het eerste gratis gesprek kun je al een aantal vragen stellen of je conflict voorleggen.

Vul het formulier in voor gratis juridisch advies! Het invullen van het aanvraagformulier is vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast. Je krijg snel contact met een juridisch specialist uit de regio Oisterwijk voor juridisch advies.

Gratis offertes ontvangen


Handig om te weten

Hieronder staan nog een aantal handige links voor meer informatie over juridische ondersteuning en het krijgen van juridisch advies:

 • juridischloket.nl: initiatief van de Rijksoverheid voor gratis juridisch advies en meer informatie.
 • consuwijzer.nl: juridisch advies van de overheid speciaal voor de rechten die je hebt als consument.
 • eccnederland.nl: voor conflicten tussen ondernemers en consumenten uit andere EU-landen.
 • kjrw.eu: juridische informatie voor kinderen en jongeren onder de 23 jaar.
 • rechtwijzer.nl: handige informatie over de te nemen stappen bij een juridisch probleem.
 • nevoa.nl/organisatie: beroepsorganisatie speciaal voor bedrijfsjuridische adviseurs.
 • nevoa.nl: informatie over bedrijfsjuridische problemen en juristen gespecialiseerd in dit vakgebied.