Fiscaal jurist inschakelen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Fiscaal jurist

Ben je ondernemer of een particulier? Het betalen van de belastingen kan dan een complexe zaak zijn. Niet met een fiscaal jurist! Deze specialist is op de hoogte van alle regels en wetten en lost al je fiscale vraagstukken op. Ook bij belastingtechnische problemen is het verstandig om een fiscaal jurist in te schakelen.

Op deze pagina lees je alles over de betekenis van fiscaal jurist en wat deze specialist voor jou en je bedrijf kan betekenen. Via onze offerteservice vind je gemakkelijk en snel een goede jurist.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt snel een aantal offertes van juristen bij jou uit de buurt.


Wat is een fiscaal jurist?

Wat is een fiscaal jurist? Een fiscaal jurist is een jurist op het gebied van belastingen. Een fiscaal jurist heeft een universitaire studie afgerond, in tegenstelling tot een belastingadviseur. De jurist is op de hoogte van alle wetgeving omtrent belastingen en geeft fiscaal advies voor jou of je onderneming.

Fiscaal jurist of belastingadviseur?

In de praktijk woorden fiscaal juristen wel eens verward met belastingadviseurs, maar er zijn enkele belangrijke verschillen. Iedereen mag zich belastingadviseur noemen, maar voor de titel fiscaal jurist moet iemand een universitaire rechtenstudie hebben afgerond. Wanneer je wilt dat je ondernemen voldoet aan alle fiscale regels, is het verstandiger om een jurist in te schakelen.

Juridisch advies nodig in een ander rechtsgebied? Lees hier meer over huurrecht en arbeidsrecht.

Wat is een fiscaal jurist

Wat doet een fiscaal jurist?

Een fiscaal jurist is specialist op het gebied van belastingen. Hij geeft fiscaal advies aan ondernemingen of particulieren. De Nederlandse wetgeving rondom belastingen past zich snel aan. De fiscaal jurist is op de hoogte van alle wetten en regels om ervoor te zorgen dat je onderneming voldoet aan alle fiscale eisen.


Verzorgen fiscale aangiften

Belastingzaken zijn een essentieel onderdeel van een financiële administratie. Het doen van je belastingaangifte of die van je bedrijf is een van de werkzaamheden van fiscaal juristen. Dit is een belangrijke taak en een die met zorg gedaan moet worden. Een fiscaal jurist is op de hoogte van alle regels en mogelijkheden om je belastingaangifte te doen.

Fiscaal advies

Ben je als particulier of als ondernemer benieuwd naar fiscale mogelijkheden? Met een fiscaal jurist benut je deze kansen optimaal. Juristen voorzien je graag van financieel advies, ook wanneer je met je bedrijf wilt groeien in het buitenland. Tegen welke belastingtechnische vragen je ook aanloopt, een fiscaal jurist weet wat je het beste kan doen en hoe je de mogelijkheden het beste benut.


Professioneel advies bij fiscale vraagstukken nodig?

Vergelijk offertes en vind snel een goede fiscaal jurist!

Gratis - Vrijblijvend

Beoordelen van fiscale positie in de jaarrekening

Ook voor het beoordelen van de fiscaliteit in de jaarrekening schakel je een fiscaal jurist in.
Een fiscalist beoordeelt de fiscale positie van je onderneming en berekent zo de juiste belastinglast. Ook maakt een fiscale meerjarenplanning voor je onderneming. Zo weet je wat je de komende jaren aan vennootschapsbelasting betaalt.

Correspondentie met belastingdienst

Heb je een geschil met de belastingdienst? Met een fiscaal jurist haal je benodigde kennis in huis om de correspondentie met de belastingdienst goed te laten verlopen. Ook het versturen van bezwaarschriften laat je met een gerust hart over aan een fiscalist. Met deze specialist, of een advocaat in fiscaal recht, sta je sterk in het geschil en zorg je ervoor dat het snel wordt opgelost.

Kosten fiscaal jurist

De kosten van een fiscaal jurist worden altijd per uur berekend. Hoe hoog is het uurtarief? Je moet rekening houden met een gemiddelde prijs tussen de €120,- en €230,- per uur.

Deze prijs per uur is afhankelijk van de mate van ervaring van de jurist. Over het algemeen geldt: hoe meer ervaring de jurist heeft, hoe hoger de prijs. Ook is de prijs van een jurist hoger dan die van een belastingadviseur. Dat heeft te maken met de opleiding die een fiscalist heeft afgerond. Hij is gespecialiseerd in belastingwetgeving.

Omdat iedere fiscalist een ander uurtarief rekent, is het verstandig om eerst prijzen van verschillende juridische adviesbureaus te vergelijken. Dat doe je gemakkelijk met onze offerteservice, die ook nog eens geheel gratis en vrijblijvend is!

Wat kost een fiscaal jurist?

Kosten fiscaal jurist Gemiddelde kosten*
Fiscaal jurist €120,- tot €230,- per uur

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, die per fiscalist kunnen verschillen. Vraag gratis offertes aan en ontdek de exacte prijzen.


Bespaar op de kosten voor fiscaal advies!

Vergelijk offertes en kies de jurist met de beste prijs.


Verschillen fiscaal jurist en belastingadviseur

Zoals je hebt kunnen lezen, is een fiscaal jurist niet hetzelfde als een belastingadviseur. Hoewel beide specialisten veel verstand hebben van belastingtechnische zaken, zit het verschil in de opleiding van de specialist.

Een belastingadviseur hoeft niet een speciale opleiding te hebben afgerond om zichzelf zo te noemen. Belastingadviseurs helpen je met het invullen van de belastingaangifte en informeren je over verschillende belastingvoordelen.

Een fiscaal jurist is een beschermde titel. Voordat iemand deze titel mag voeren, moet hij een universitaire studie hebben afgerond. Wat doet een fiscaal jurist? Deze specialisten werken soms als belastingadviseur, maar houdt zich vooral bezig met fiscale adviezen en het bijhouden van financiële wet- en regelgeving.

Fiscaal jurist

Relevante keurmerken voor juristen

Hoe weet je of je een goede fiscaal jurist inschakelt? Een van de dingen waar je op kunt letten is of je specialist een keurmerk heeft. Met een keurmerk ben je van een goede service en kwaliteit verzekerd. Deze juristen volgens regelmatig bijscholing om het keurmerk te behouden. Andersom geldt niet altijd dat een jurist zonder keurmerk geen kwaliteit levert.

Welk keurmerk kun je op letten?

De Nederlandse Vereniging van Rechtskundige Adviseurs (NVRA) is een vereniging waarbij specialisten in juridische dienstverlening bij aangesloten kunnen zijn. Meer weten? Lees dan verder op nvra.nl

Wanneer je van onze offerteservice gebruikmaakt, staat op de offertes al of de specialist een keurmerk heeft of is aangesloten bij een branchevereniging.

Vergelijk gratis offertes

Heb je als particulier of als ondernemer een specialist nodig in belastingtechnisch recht? Dan is een fiscaal jurist de specialist die je nodig hebt. Hij voorziet je graag van fiscaal advies en zorgt ervoor dat je onderneming voldoet aan alle belastingtechnische eisen. Via onze offerteservice vind je snel en gemakkelijk een fiscalist uit de buurt.

Vergelijk gratis offertes!

Na de aanvraag ontvang je snel enkele offertes van juristen uit je omgeving. Door deze te vergelijken op prijs en aanbod kies je je specialist bewust en weet je zeker dat hij bij je wensen past. Bovendien weet je zo zeker dat je niet te veel betaalt voor je fiscaal jurist!

Start nu je gratis aanvraag!