Op zoek naar fiscaal advies?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend


Fiscaal advies

Fiscaal advies komt van pas bij je belastingaangifte, bij het starten van een onderneming of bij het doen van grote investeringen. Een belastingadviseur kijkt naar jouw persoonlijke situatie en geeft je een persoonlijk belastingadvies zodat je profiteert van belastingvoordeel. Op zoek naar een adviseur?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je zo snel mogelijk meerdere offertes in je mailbox. Vergelijk de prijzen van de fiscaal adviseurs en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

Op deze pagina lees je meer over fiscaal advies: wat houdt het in en wanneer heb je belastingadvies nodig? Je leest waar een belastingadviseur je in kan adviseren en wat het kost om een fiscaal adviseur in te schakelen.


Wat is fiscaal advies?

Een belastingadviseur geeft particulieren en bedrijven fiscaal advies. Dit is advies met betrekking tot belastingzaken. Dit belastingadvies is belangrijk, omdat het belastingstelsel in Nederland complex is: fiscaal adviseurs zijn hier expert in en kunnen je daarom persoonlijk adviseren. Op die manier kun jij mogelijk van belastingvoordeel profiteren waarvan je zelf niet eens op de hoogte bent!

Dit kan betrekking hebben met de belastingaangifte, voor zowel particulieren als bedrijven: weet jij bijvoorbeeld van welke aftrekposten je gebruik mag maken? Een adviseur wel! Daarnaast komt advies van pas bij schenkingen of erfenissen, het sparen van een pensioen of bij de koop van een woning. Vergelijk gratis offertes.

Waarom heb ik fiscaal advies nodig?

Voor zowel particulieren als ondernemers is er ontzettend veel fiscaal voordeel te behalen. Maar dan moet je hier wel van op de hoogte zijn! Omdat de wet- en regelgeving omtrent de belastingen complex is en regelmatig verandert, is het moeilijk om je hier zelf goed in te verdiepen.

Door advies te vragen van een belastingadviseur of fiscaal jurist, weet je zeker dat jij profiteert van al het mogelijke voordeel. Bovendien bespaar jij jezelf de energie om je zelf in te lezen in alle regelgeving.


Fiscaal advies nodig?

Vind een fiscalist bij jou in de buurt en bespaar tot wel 40% op de kosten!
Gratis offertes vergelijken!


Voorbeeldscenario’s: zo kan fiscaal advies je helpen

Benieuwd op welke momenten je fiscaal advies kunt gebruiken? Hieronder lees je een aantal situaties waarbij advies goed van pas komt. Wil jij ook advies omtrent de belasting? Vraag dan snel gratis offertes aan en vind een expert in je eigen regio!

Hulp bij belastingaangifte voor particulieren

Belastingaangifte voor particulieren lijkt vaak eenvoudig: de belastingdienst vult alles voor je in en jij hoeft alleen nog maar te checken of dit klopt.

Maar daar wordt vaak nog geen rekening gehouden met aftrekposten!

Denk bijvoorbeeld aan de hypotheekrenteaftrek of speciale aftrekregelingen voor mensen die het afgelopen jaar een huis gekocht hebben. Weet jij van welke aftrekposten je gebruik kunt maken? Het inschakelen van een belastingadviseur verdient zichzelf eigenlijk weer terug, doordat je belastingteruggave met de hulp van een expert een stuk groter is!

fiscaal advies

Hulp bij belastingaangifte voor bedrijven

Bedrijven en ondernemers hebben naast de inkomstenbelasting ook te maken met omzetbelasting, vennootschapsbelasting en eventueel dividendbelastingen. Voor ondernemers zijn er verschillende regelingen waarmee zij fiscaal voordeel behalen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Zelfstandigenaftren
  • Startersaftrek
  • Meewerkaftrek
  • Milieu-investeringsaftrek en VAMIL

De regels omtrent deze aftrekposten zijn complex. Bovendien kan het lonen om dit jaar geen gebruik te maken van een aftrek maar in het volgende jaar. Dankzij fiscaal advies weet je zeker wat voor jou de beste optie is, zodat je belastingvoordeel zo groot mogelijk is.

Fiscaal advies over erf- en schenkbelasting

Fiscaal advies komt ook van pas wat betreft de erf- en schenkbelasting. Stel: jij wilt je testament op orde stellen en wilt je vermogen nalaten aan je kinderen en kleinkinderen zonder dat zij hier veel erfbelasting over moeten betalen. Een fiscaal adviseur kan je hierin begeleiden. Dit kan bijvoorbeeld door al eerder een belastingvrije schenking te doen. Ook hierbij moet rekening gehouden worden met eventuele schenkbelasting als het bedrag te hoog is.

Krijg je een erfenis? Ook dan kun je fiscaal advies aanvragen bij een fiscalist, zodat je zeker weet dat alles goed geregeld is en je de juiste keuzes kunt maken.

Beroeps- en bezwaarprocedures

Ben je het niet eens met een beslissing van de belastingdienst? In dat geval kun je bezwaar maken. Ook hiervoor kun je gebruik maken van de hulp van een fiscalist. Hij of zij helpt dan met het opstellen van de brief en het benodigde bewijsmateriaal. Door je hierbij te laten begeleiden door een expert vergroot je de kans dat het bezwaar gegrond wordt verklaard.

Fiscaal advies over je pensioen

De meeste werkgevers hebben een pensioenregeling voor hun medewerkers. Als dit niet het geval is, of als je extra wilt sparen, dan kun je fiscaal advies vragen om de beste optie te overwegen. Je kunt bijvoorbeeld pensioensparen met belastingvoordelen of zonder. Een fiscalist adviseert je hierin en zoekt uit wat in jouw situatie de beste optie is.

Fiscaal advies bij aan-/verkoop of (ver)huur van vastgoed

Is dit een goed moment om te investeren in vastgoed? Of het nu gaat om het kopen van een eigen woning of de aanschaf van woningen voor de verhuur: je hebt mogelijk te maken met belastingvoordeel. Een fiscalist kijkt naar jouw persoonlijke situatie en geeft advies. Hoe hoog kan je hypotheek zijn, welk bedrag hiervan kun je later terugkrijgen bij de belastingdienst? Welk type hypotheek is de beste optie? Bij een dergelijke grote aankoop is het belangrijk om je goed te laten informeren.

Besparen op belastingadvies?

Vergelijk gratis offertes en kies de belastingadviseur met het beste aanbod!

Wat zijn de kosten van fiscaal advies?

Wat kost het inschakelen van een fiscalist? Voor een eerste oriënterend gesprek betaal je meestal niets. Naarmate de expert meer tijd en energie kwijt is aan jouw vraagstuk, des te hoger de prijzen oplopen. Advies voor een zzp’er of particulier kost gemiddeld €35,- tot €85,- per uur. In de tabel kun je zien dat de prijzen oplopen naarmate de situatie complexer wordt.

Advies voor het MKB kost gemiddeld €55,- tot €100,- per uur terwijl het advies voor zeer grote ondernemingen oploopt tot wel €200,- per uur. Wil je zeker weten wat het kost om je te laten adviseren, dan raden we je aan gratis offertes aan te vragen!

Lees meer over de kosten en werkzaamheden van een jurist.

Kosten fiscaal advies 2024

Fiscaal advies Gemiddelde prijs*
Eerste oriënterend gesprek gratis
Particulier / zzp €35 tot €85 per uur
Mkb €55 tot €100 per uur
Grote ondernemingen €85 tot €200 per uur
Zeer specialistisch advies complexe zaken €150 tot €300 per uur

*Let op: het gaat hier om gemiddelde prijzen. Voor een precieze prijsindicatie vraag je gratis offertes aan.

Fiscaal advies

Fiscaal advies nodig? Vergelijk offertes

Heb jij hulp bij je belastingaangifte nodig? Of wil je een fiscalist inschakelen voor een advies voor belangrijke zakelijke investeringen? Met de hulp van een fiscaal adviseur weet je zeker dat jij profiteert van belangrijke belastingvoordelen! Op zoek naar een fiscaal adviseur?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag krijg je zo snel mogelijk de verschillende prijzen toegestuurd van belastingadviseurs in jouw regio. Kies nu het belastingadviesbureau met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs! Geen zorgen: je aanvraag is namelijk gratis en verder helemaal vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Gratis offertes ontvangen!