Arbeidsjurist inschakelen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Arbeidsjurist

Een arbeidsjurist is op de hoogte van alle rechten en plichten van werkgevers en werknemers. Ze kunnen je advies geven bij een conflict op de werkvloer, stellen beëindigingscontracten en arbeidsovereenkomsten voor je op en bemiddelen voor een gepaste ontslagregeling. Zoek je een arbeidsjurist?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere specialisten in jouw regio. Kies de arbeidsjurist met het beste aanbod en je bespaart tot wel 40% op de kostprijs!

We vertellen je op deze pagina meer over arbeidsjuristen. Je leest wat ze doen en wanneer je hun hulp kunt inschakelen. Ook krijg je een beeld van de kosten en vind je hier tips voor het inschakelen van een adviseur.


Wat is een arbeidsjurist?

Een arbeidsjurist is een jurist gespecialiseerd in arbeidsrecht. Dat betekent dat hij of zij op de hoogte is van al jouw rechten en plichten als werkgever en als werknemer. Arbeidsrecht is een complex rechtsgebied. Zonder de juiste opleiding is het lastig om te weten wat jouw rechten zijn: een arbeidsjurist weet dit wel!

Een jurist helpt als bemiddelaar bij een conflict met je werkgever of een collega. Ze kunnen ook helpen bij ontslag: ze bemiddelen dan over gunstige voorwaarden of vechten een ontslag op staande voet met je aan. Zowel werkgevers als werknemers kunnen de hulp van een arbeidsjurist inschakelen.

Op zoek naar een jurist voor een ander rechtsgebied? Lees hier over huurrecht en fiscaal advies.

Arbeidsjurist advies

Arbeidsjuristen: voor welke juridische problemen?

Er zijn verschillende problemen waarbij hulp in arbeidsrecht enorm van pas komt. Arbeidsrecht is namelijk heel ingewikkeld, en zonder ervaring is het lastig om te ontdekken wat jouw rechten en plichten zijn. Een arbeidsjurist is hiervan volledig op de hoogte en kan jou daardoor een waardevol advies geven.

Wanneer schakel je een arbeidsjurist in?

Denk bijvoorbeeld aan een arbeidsconflict met je werkgever, waarbij je er samen niet meer uitkomt. Misschien heb je ontslag gekregen en wil je dit aanvechten of ben je zwanger en wil je graag weten waar je precies recht op hebt.

Hieronder lees je meer over de verschillende juridische problemen waarbij de hulp van een arbeidsrecht jurist enorm van pas komt.


Hulp bij ontslag

Een ontslag komt nooit op een goed moment, of het nu gaat om een ontslag op staande voet of bij wederzijds goedvinden. Het is slim om bij een ontslag advies te vragen bij een arbeidsjurist, omdat je waarschijnlijk meer rechten hebt dan je zelf zou denken.

Bij een ontslag op staande voet heb je bijvoorbeeld geen recht op een WW-uitkering. Het is slim om dit aan te vechten. Niet per se om bij je werkgever te blijven werken, maar om alsnog een uitkering te kunnen krijgen. Ook als je in bezwaar wilt tegen een ontslag via het UWV of de rechter dan is het advies van een arbeidsjurist heel waardevol.

Opstellen en controleren van arbeidsovereenkomsten

Als werkgever is het ook mogelijk om advies te vragen bij het opstellen of controleren van arbeidsovereenkomsten. Je wordt geacht als werkgever op de hoogte zijn van alle rechten en plichten van je werknemers, maar arbeidsrecht is heel complex. Het is logisch als je niet precies weet hoe alles in elkaar steekt.

Door de hulp van een adviseur in te schakelen weet je zeker dat de arbeidsovereenkomsten compleet zijn. Dit is immers de basis voor de juridische positie van zowel jezelf als je werknemer.

Rechten voor verlof en vakantie

Weet jij wanneer je recht hebt op verlof en hoeveel vakantiedagen je zou mogen hebben? Het komt regelmatig voor dat werknemers niet krijgen waar ze recht op hebben: simpelweg omdat ze niet op de hoogte zijn van al hun rechten.

Als je als werkgever of werknemer twijfelt over de rechten voor verlof en vakantie, vraag dan advies aan een arbeidsrecht jurist.

Loonvorderingen

Er zijn situaties waarin een werkgever het loon, of een deel hiervan, niet uitbetaalt ook al heb je daar wel recht op. Voel jij je niet gehoord door je werkgever of kun je dit niet bespreken? Schakel dan een adviseur in voor een loonvordering. Doe dit wel op tijd, want je recht op achterstallig loon vervalt al na 5 jaar.

Je loon is opeisbaar op het moment dat het volgens afspraak al uitbetaald zou moeten zijn. Naast dit achterstallig loon heb je ook recht op een wettelijke verhoging. Over de eerste 3 dagen vertraging krijg je geen verhoging, maar over dag 4 tot 8 krijg je een verhoging van 5% per dag van je brutosalaris.


Arbeidsjurist nodig?

Vergelijk gratis offertes en kies de adviseur met het beste aanbod!


Arbeidsproblemen bij zwangerschap

Ben je zwanger? Dan heb je een heleboel rechten: zo heb je recht op zwangerschapsverlof en heb je recht op aangepast werk, als je door de zwangerschap je eigen werkzaamheden niet meer kunt uitvoeren. In de praktijk blijkt dat veel werkgevers én werknemers hier niet van op de hoogte zijn. Als jij weet wat je rechten zijn dan sta je sterker in je schoenen.

Schakel een juridisch adviesbureau in als jouw werkgever hier moeilijk over doet of als jij je niet gehoord of gesteund voelt. Naast advies kan de adviseur ook onderhandelen tussen jou en je werkgever, zodat jou veel stress en zorgen bespaard blijven.

Arbeidsrecht jurist

Bemiddeling bij arbeidsconflict

Een arbeidsjurist kan ook bemiddelen tijdens een arbeidsconflict. Zitten jij en een collega of werkgever niet op één lijn? Het kan voor beide partijen enorm frustrerend zijn als zij zich niet gehoord voelen. Een arbeidsjurist is in dat geval een derde, onafhankelijke partij. De adviseur de-escaleert en helpt met het zoeken naar een oplossing. Soms leidt bemiddeling bij een arbeidsconflict ertoe dat één van de twee partijen op een andere afdeling terecht kan. Dit voorkomt verzuim en ziekte en verbetert de werksfeer voor iedereen.

Arbeidsongevallen

Een werkgever heeft zorgplicht over zijn of haar werknemers. Op het moment dat er een arbeidsongeval voorkomt, is de werkgever dus verantwoordelijk. Omdat deze zorg zo ver gaat, zijn werkgevers hier praktisch allemaal voor verzekerd.

Toch snappen we je dat je niet direct staat te springen om je werkgever verantwoordelijk te houden voor de schade die jij hebt opgelopen. Met het advies van een jurist sta je sterker in je schoenen, omdat je precies weet waar je recht op hebt. Daar komt nog bij dat je jurist ook kan onderhandelen over een eventuele schadevergoeding, zodat deze zo hoog mogelijk is.

Wat kost een arbeidsjurist?

De kosten van een arbeidsjurist liggen gemiddeld rond de €80,- tot €140,- per uur. Houd er rekening mee dat deze prijzen verschillen!

Schakel je een specialist in voor advies bij een geschil, dan loopt de gemiddelde prijs uiteen van €200,- tot €400,-. De exacte kosten zijn hierin afhankelijk van hoe complex de zaak is. Wil je een arbeidsovereenkomst opstellen, houd dan rekening met prijzen rond de €400,- tot €800,- en het opmaken van een beëindigingsovereenkomst kost gemiddeld €300,- tot €900,-.

Krijg je niet betaald terwijl je daar wel recht op hebt? Loonvordering kost ongeveer €350,- tot €500,- en zorgt ervoor dat jij je salaris zo snel mogelijk overgemaakt krijgt.

Arbeidsjurist kosten

Opdracht Gemiddelde prijs*
Advies bij geschillen €200,- tot €400,-
Beëindigingsovereenkomst opstellen €300,- tot €900,-
Arbeidsovereenkomst opstellen €400,- tot €800,-
Verweerschrift schrijven voor UWV €300,- tot €500,-
Loonvordering €350,- tot €500,-

*Let op: dit zijn richtprijzen. Besparen? Vergelijk altijd gratis offertes!


Jurist inschakelen voor advies bij een arbeidsconflict?

Vind snel een arbeidsjurist bij jou in de buurt en bespaar bovendien tot wel 40% op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Waarop letten bij inschakelen jurist voor arbeidsrecht?

Wil jij een jurist gespecialiseerd in arbeidsrecht inschakelen? Let dan op de volgende zaken:

  • Vertrouwen: je moet erop kunnen vertrouwen dat je adviseur jouw belangen behartigt, dus je moet je op je gemak voelen bij deze persoon. Is dit niet zo, zoek dan verder naar een andere specialist.
  • Locatie: sommige arbeidsjuristen komen bij jou thuis, terwijl anderen liever op kantoor afspreken of telefonisch contact onderhouden. Vraag jezelf af wat jij fijn vindt. Wil je veel fysiek contact dan is het belangrijk om te kiezen voor iemand bij jou in de buurt, zodat je niet te ver hoeft te rijden.
  • Kosten: de kosten van een arbeidsjurist verschillen enorm. Het is dus slim om ook eens te kijken naar de verschillende prijzen en eventueel bijkomende kosten. Zo kies je gemakkelijk voor de arbeidsjurist met het beste aanbod.
  • Ervaring: kijk ook eens naar de ervaring van de juristen. Hebben zij specifieke ervaring in het opstellen van contracten of hebben ze zich vooral bezig gehouden met bemiddeling tijdens arbeidsconflicten? Het is fijn om te kiezen voor iemand met relevante ervaring.

Arbeidsrecht-hulp

Voordelen inschakelen arbeidsjuristen

Heb je hulp nodig bij ontslag of een ander arbeidsconflict, dan is de ondersteuning van een arbeidsjurist enorm waardevol.

De grootste voordelen op een rij:

  • Arbeidsjuristen nemen jou heel veel stress en zorgen uit handen.
  • Met de hulp van een jurist vergroot je de kans op een gunstige ontslagregeling, omdat een jurist op de hoogte is van al je rechten.
  • Door de onderhandelingen van een arbeidsjurist is een procedure vaak niet nodig. Dit is fijn voor beide partijen.
  • Het inschakelen van een arbeidsjurist bij ontslag op slaande voet vergroot de kans dat je alsnog recht hebt op een WW-uitkering.

Arbeidsjurist inschakelen? Bespaar op de kosten!

Heb jij ontslag gekregen en wil je graag dat een arbeidsjurist voor je onderhandelt over de voorwaarden? Of is er een arbeidsconflict en wil je hier graag juridisch advies voor? Schakel dan snel ene arbeidsjurist in!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk tot 5 vrijblijvende offertes van arbeidsjuristen in je regio. Kies de specialist met het beste aanbod en je bespaart gemakkelijk tot wel 40% op de totale prijs! Je hoeft je geen zorgen te maken, want deze offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend. Dat betekent dat je nergens aan vast zit!

Start nu je gratis offerteaanvraag!