Juridisch advies bij arbeidsrecht nodig?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Arbeidsrecht

Arbeidsrecht is ingewikkeld en complex. Logisch dus, als jij bij een arbeidsconflict of ontslag niet weet wat je rechten zijn. Schakel je een jurist ervaren in arbeidsrecht in, dan ben je verzekerd van uitstekende hulp waarmee jij je arbeidsconflict zo professioneel mogelijk oplost of jouw ontslag succesvol aanvecht. Op zoek naar een specialist?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna de offertes van verschillende juristen uit jouw regio. Vergelijk en kies de specialist met het beste aanbod!

Je leest hier meer over juristen gespecialiseerd in arbeidsrecht: wat is dit eigenlijk en wanneer heb je hulp nodig? Ontdek de gemiddelde kosten en krijg een handige tip om te besparen op de kostprijs.

Wat is arbeidsrecht?

Een jurist gespecialiseerd in arbeidsrecht richt zich op de verhouding tussen een werkgever en een werknemer. Een werkgever heeft van nature een meer dominante positie tegenover de werknemer. Het arbeidsrecht bestaat om werknemers hiertegen te beschermen. Zo bepaalt het arbeidsrecht onder andere dat werkgevers verplicht zijn hun medewerkers een minimumloon te bieden en dat werknemers recht hebben op vakantiedagen.

Denk jij dat dat jouw werkgever je niet geeft waar je recht op hebt, dan schakel je een arbeidsjurist in. Deze is op de hoogte van alle regels en voorschriften en geeft je een persoonlijk advies, zodat jij weet dat je in je recht staat.


Wanneer hulp bij arbeidsrecht nodig?

Er zijn verschillende momenten waarop iemand advies bij arbeidsrecht nodig heeft. Dit is bijvoorbeeld het geval als je ontslag neemt of ontslag hebt gekregen. Een specialist helpt uitzoeken of je alles krijgt waar jij recht op hebt: en dat is waarschijnlijk meer dan waar je zelf aan denkt!

Hieronder lees je een aantal verschillende situaties waarbij je hulp bij arbeidsrecht nodig hebt. Wil jij graag een specialist inhuren? Vraag dan snel gratis offertes aan!


Juridische hulp bij arbeidsrecht: de mogelijkheden

Juridische hulp bij arbeidsrecht is enorm waardevol: een jurist weet namelijk precies waar jij recht op hebt.

Wat doet een jurist in arbeidsrecht?

Arbeidsrechtjuristen zorgen dat jij krijgt waar je recht op hebt. Voor sommige mensen is het lastig om in gesprek te gaan met je werkgever. Omdat ze bang zijn om hun werkrelatie die al moeizaam is te verslechteren bijvoorbeeld. Een jurist communiceert namens jou met je werkgever bij een arbeidsconflict, bij achterstallig salaris of als jij je ontslag wilt aanvechten.


Ontslag

Advies in arbeidsrecht komt bij ontslag heel goed van pas. Het maakt hierbij niet uit of het ontslag op staande voet is, of dat het gaat om ontslag met wederzijds goedvinden.

Wat doet een arbeidsrechtjurist bij ontslag?

Het eerste wat hij doet is kijken of het ontslag gegrond is. Dit houdt in dat de werkgever in zijn recht staat voor het ontslag. In veel gevallen heeft je werkgever hier namelijk toestemming voor nodig van het UWV. Is dit niet het geval, dan is jouw ontslag niet gegrond.

Een arbeidsrechtjurist helpt ook als jij je ontslag op staande voet wilt aanvechten. Dit is altijd zinvol, ook als je niet langer in dienst wil blijven. Je krijgt namelijk geen uitkering bij een ontslag op staande voet. Vecht je het ontslag succesvol aan, dan krijg je alsnog een WW-uitkering en eventueel zelfs nog een ontslagvergoeding.

Transitievergoeding

Bij ontslag heb je recht op een transitievergoeding. De hoogte hiervan is afhankelijk van je salaris en de tijd dat je in dienst geweest bent. Per 1 januari 2020 heb je bij ontslag recht op een transitievergoeding van 1/3 maandsalaris per gewerkt jaar. Op rijksoverheid.nl lees je meer over de hoogte van deze ontslagvergoeding.

Waarom arbeidsrechtjurist inschakelen?

Het komt regelmatig voor dat werkgevers een lage vergoeding aanbieden. Zonder een jurist ervaren in ontslagrecht krijg je misschien veel minder dan waar je eigenlijk recht op hebt. Arbeidsrechtjuristen helpen bij het bepalen en onderhandelen van een gepaste vergoeding.

jurist arbeidsrecht

Arbeidsconflict

Een arbeidsconflict heeft een grote invloed op de algehele werksfeer. Om te voorkomen dat de situatie helemaal onhandelbaar wordt, raden we je aan om een jurist ervaren in arbeidsrecht in te schakelen.

De jurist gaat het gesprek aan met je werkgever en komt op voor jouw rechten. De specialist zoekt eerst aanknopingspunten waarmee het dienstverband niet beëindigt hoeft te worden. Misschien is het conflict op te lossen door op een andere afdeling te werken. Soms blijkt dat dit geen optie meer is, dan is ontslag met wederzijdse goedkeuring de beste optie. In dat geval helpt de jurist met het bepalen van de ontslagvergoeding.

Loonvordering

Krijg jij je salaris niet uitbetaald ook al heb je hier wel recht op? Dan kun je overgaan op loonvordering. Loonvordering gaat via de kantonrechter. Je hebt tot maar liefst 5 jaar de tijd om achterstallig salaris te vorderen. Hierbij gaat het bovendien niet alleen om het gemiste salaris, maar ook de wettelijke verhoging die je bent misgelopen en rente. Daarbij kan een jurist je helpen!

Arbeidsrechtjuristen starten namelijk de procedure bij de kantonrechter. In de meeste gevallen gaan beide partijen akkoord met de uitspraak, omdat vrij duidelijk is dat jij gewoon recht hebt op je salaris. Bij langdurige vertraging heb je bovendien recht op een verhoging:

  • Bij een vertraging tussen 4 tot 8 dagen heb je recht op 5% van je bruto dagloon.
  • Vanaf een vertraging van 9 dagen krijg je een verhoging van 1% over je bruto dagloon.

Heb je juridisch advies nodig op fiscaal gebied? Lees dan de pagina’s over fiscaal advies en de fiscaal jurist.

Verweerschrift bij UWV

Als jouw werkgever je wil ontslaan voor het einde van je contract of bij een contract van onbepaalde tijd, dan heeft hij toestemming nodig van het UWV. Het UWV stuurt deze ontslagaanvraag door naar jou, waarna jij de mogelijkheid hebt om in verweer te gaan.

Wanneer dien je een verweerschrift in bij het UWV?

Ben jij het niet eens met het ontslag, dan kun je via een reactieformulier je verweerschrift indienen. Het is ook mogelijk om hier de hulp van arbeidsrechtjuristen voor in te schakelen, zodat je zeker weet dat alle informatie klopt. Een jurist in arbeidsrecht helpt je ook om in beroep te gaan mocht je het niet eens zijn met het uiteindelijke besluit.


Advies bij arbeidsrecht nodig? Schakel een jurist in!

Vind snel een specialist bij jou in de buurt en bespaar bovendien tot wel 40%!


Juridische hulp arbeidsrecht voor werkgevers

Ook als werkgever kun je soms juridische hulp bij arbeidsrecht gebruiken. Een arbeidsconflict betreft namelijk niet alleen de werknemer, maar ook de werkgever. Het arbeidsrecht is ingewikkeld en complex en het is begrijpelijk als je niet op de hoogte bent van alle regels en voorschriften. Arbeidsrechtjuristen geven advies en weten precies wat wel en wat niet is toegestaan. Door op tijd advies te vragen voorkom je grote problemen én bespaar je mogelijk veel geld.

Waarbij kan een arbeidsrechtjurist helpen?

Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een arbeidscontract, of het geven van advies bij een re-integratietraject. Je kunt een jurist ook inhuren als er sprake is van een arbeidsconflict. Deze zoekt dan naar mogelijkheden om dit conflict op te lossen of helpt om tot een ontslag met wederzijdse goedkeuring te komen.

Advies arbeidsrecht

Juridisch advies bij arbeidsrecht

Hulp van een juridisch adviesbureau bij arbeidsrecht is enorm waardevol. Je wordt als werkgever namelijk wel geacht om op de hoogte te zijn van alle regels en voorschriften, maar in de praktijk is dit lastiger dan verwacht. Door juridisch advies te vragen weet je zeker dat jij je aan de regels houdt. Zo voorkom je sancties en boetes van bijvoorbeeld het UWV. Je kunt advies vragen bij:

  • Het checken van een arbeidscontract: voldoet deze aan alle eisen? Het is ook mogelijk om het contract op te laten stellen door een specialist.
  • Het controleren van een vaststellingsovereenkomst: bij een ontslag met wederzijdse goedkeuring stel je een vaststellingsovereenkomst op. Een specialist controleert of deze aan alle eisen voldoet en helpt eventueel met de onderhandelingen.
  • Vragen en hulp bij ontslagrecht: voor als je twijfelt of je in je recht staat bij ontslag van een medewerker of als je twijfelt of je een werknemer kan ontslaan op staande voet.

Schakel een jurist in voor professioneel advies.

Vergelijk gratis offertes en vind snel en eenvoudig een specialist bij jou in de buurt!


Wat kost een jurist arbeidsrecht?

Gemiddeld ligt het uurtarief van arbeidsrechtjuristen tussen de €80,- tot €140,-. Sommige juristen brengen hiernaast nog extra kantoor- of administratiekosten in rekening. Bij het vergelijken van offertes is het dus slim om hier op te letten.

Met deze uurprijs gaan we uit van de volgende bedragen voor verschillende opdrachten. Voor advies bij een geschil ligt de totaalprijs rond de €200,- tot €400,-. Uiteraard is dit helemaal afhankelijk van het geschil en hoe complex deze is. Voor het opstellen van een beëindigingsovereenkomst betaal je gemiddeld €300,- tot €900,- en het opstellen van een verweerschrift kost ongeveer €300,- tot €500,-. Ga voor meer info over prijzen naar kosten jurist.

Kosten hulp bij arbeidsrecht

Opdracht Gemiddelde prijs*
Advies bij geschillen €200,- tot €400,-
Beëindigingsovereenkomst opstellen €300,- tot €900,-
Arbeidsovereenkomst opstellen €400,- tot €800,-
Verweerschrift schrijven voor UWV €300,- tot €500,-
Loonvordering €350,- tot €500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven. Vraag gratis offertes aan en bespaar.

Jurist nodig voor arbeidsconflict? Bespaar op de kosten!

Wil jij een arbeidsconflict oplossen? Of vind je het nodig om je ontslag aan te vechten? Schakel dan zeker de hulp van een arbeidsrechtjurist in. Je bent dan verzekerd van juridische hulp van iemand die precies weet waar jij recht op hebt. Op zoek naar een specialist in jouw regio?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk de offertes van meerdere arbeidsrechtjuristen in je mailbox. Kies zelf voor het juristenkantoor met de beste prijs om zo tot wel 40% op de kostprijs te besparen. Deze offerteaanvraag is gratis én vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

Start nu je gratis aanvraag!