Juridisch adviesbureau nodig?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend


Juridisch adviesbureau

Heb jij een juridisch vraagstuk? Vraag dan advies aan een juridisch adviesbureau. Zij kunnen je helpen met vraagstukken omtrent een huwelijk of scheiding, een geschil met je werkgever of zelfs bij een strafzaak. Met de hulp van een adviseur weet je zeker waar je recht op hebt, en vergroot je de kans op een succesvolle afloop. Op zoek naar een adviesbureau in jouw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt na je aanvraag zo snel mogelijk de prijsopgaven van experts in jouw regio. Vergelijk en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Op deze pagina lees je wat een juridisch adviesbureau doet en wat ze voor jou kunnen betekenen. We geven je meer informatie over de kosten voor het inschakelen van een adviesbureau en leggen uit hoe je een goede adviseur kiest.


Wat doet een juridisch adviesbureau?

Een juridisch adviesbureau heeft kennis en ervaring met het Nederlandse rechtssysteem. Zij kunnen jou adviseren en verder helpen bij verschillende vraagstukken.

Een juridisch adviesbureau houdt zich voornamelijk bezig met:

 • Het handhaven van wet en regelgeving
 • Het interpreteren van wet en regelgeving
 • Het analyseren van juridische vraagstukken
 • Het doen van voorspellingen over de uitspraak van een rechter

Een juridisch adviseur kan je bijstaan bij een geschil met je (ex)partner of werkgever, en kan je zelfs begeleiden bij de kantonrechter. Hierdoor hoef je geen advocaat in te schakelen, en ben je dus een stuk goedkoper uit.

Op zoek naar specifiek juridisch advies op een bepaald rechtsgebied? Lees hier meer over huurrecht, arbeidsrecht of fiscaal advies.

Besparen op juridisch advies?

Vind een adviesbureau bij jou in de buurt en bespaar tot wel 40%!

Juridisch adviesbureau: hoe en wanneer inschakelen?

Als jij een juridisch vraagstuk hebt, dan is het belangrijk om een adviesbureau in te schakelen. Zij kijken naar jouw persoonlijke situatie en geven aan de hand hiervan een advies. Zo krijg je een duidelijk beeld van je rechten, en kun je daarna bepalen of je verdere stappen wilt ondernemen. Als jij vermoed dat je onrechtmatig ontslagen bent bijvoorbeeld. Een arbeidsjurist kijkt naar je situatie en kan je vertellen waar je recht op hebt. Zo kun je eventueel een rechtszaak starten om een vergoeding te claimen.

Juridisch advies kan van pas komen bij de volgende vraagstukken:

 • Een (onterecht) ontslag
 • Een echtscheiding of mediation
 • Erfenissen
 • Schulden
 • Uitkeringen
 • Belastingen
 • Overheidsinstanties

Je kunt op verschillende plekken terecht voor gratis juridisch advies. Bijvoorbeeld bij het Juridisch Loket. Op rijksoverheid.nl vind je een overzicht van de mogelijkheden als jij juridische hulp wilt inschakelen.

Wat zijn de kosten van juridisch advies bij een juridisch adviesbureau?

Wat zijn de kosten van juridisch advies? Dit hangt helemaal af van jouw persoonlijke situatie en je vraagstuk. Standaard advies bij een relatief simpel geschil kost gemiddeld €200,- tot €400,-. Hoe complexer de situatie, des te meer tijd de jurist nodig heeft. Hierdoor lopen de kosten ook al snel op. Bij een ontslag kun je een beëindigingsovereenkomst laten opstellen: de kosten hiervoor liggen gemiddeld tussen de €300,- tot €900,-. In sommige gevallen kun je jouw werkgever deze kosten laten betalen.

In de tabel hieronder vind je meer informatie over de verschillende diensten van een juridisch adviesbureau en de kosten hiervan.

Kosten juridisch advies 2024

Juridisch advies Gemiddelde prijs*
Advies bij geschillen €200,- tot €400,-
Beëindigingsovereenkomst opstellen €300,- tot €900,-
Arbeidsovereenkomst opstellen €400,- tot €800,-
Verweerschrift schrijven voor UWV €300,- tot €500,-
Loonvordering €350,- tot €500,-
Huurovereenkomst opstellen €250,- tot €500,-
Opstellen gebruikersovereenkomst €400,- tot €800,-

*Let op: het gaat hier om gemiddelde prijzen. Voor een precieze prijsindicatie vraag je gratis offertes aan.

Kan ik ook gratis juridisch advies krijgen?

Het is ook mogelijk om gratis juridisch advies te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld via het Juridisch Loket. Als je recht hebt op rechtsbijstand hoef je bovendien alleen een eigen bijdrage te betalen, en niet het uurtarief van de advocaat zelf. Benieuwd of het Juridisch Loket je kan helpen? Lees dan verder op juridischloket.nl.


Op zoek naar een juridisch adviesbureau?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!
Gratis offertes vergelijken!


Hoe herken ik een goed juridisch adviesbureau?

Op zoek naar een goed juridisch adviesbureau? Dan kun je rekening houden met de volgende zaken:

 1. Wat is het vraagstuk? Zoek een adviesbureau met ervaring in dit specifieke rechtsveld. Personen en familierecht vereist namelijk hele andere kennis dan bijvoorbeeld arbeidsrecht.
 2. Wat zijn de referenties of reviews? Het is slim om online te zoeken naar ervaringen van eerdere klanten, zodat je een goed beeld krijgt van de kwaliteiten van het adviesbureau.
 3. Vraag een eerste intakegesprek aan. Meestal is dit gratis, en het is een goede manier om te achterhalen of de jurist en zijn werkwijze bij je past.
 4. Vergelijk offertes. Door meerdere experts met elkaar te vergelijken vind je al snel het adviesbureau met het beste aanbod.

Juridisch advies online: is dat mogelijk?

Heb je nu juridisch advies nodig en geen zin om naar een juridisch adviesbureau toe te gaan? Via rechtwijzer.nl kun je, door online vragen te beantwoorden, uitzoeken wat je kunt doen bij jouw probleem en waar je eventueel hulp kunt krijgen. Zo kun je online direct uitzoeken wat je nu kunt doen om grote problemen te voorkomen.

Juridisch adviesbureau of advocaat

Voor relatief kleine geschillen met een schade van maximaal €25.000,- kun je bij de kantonrechter terecht. In dit geval ben je niet verplicht om een advocaat in te schakelen, en volstaat de hulp van een juridisch adviesbureau. Dit is een stuk goedkoper dan het inhuren van een advocaat. Gaat het om grotere of complexere geschillen, dan heb je de hulp van een advocaat nodig.

Juridisch adviesbureau of Juridisch Loket

Het Juridisch Loket geeft antwoord op al jouw juridische vragen. Maar wanneer het om complexere zaken gaat, of als je voor de kantonrechter moet verschijnen, is het slim om de hulp van een adviesbureau in te schakelen. Zij staan je ook bij tijdens de zaak en adviseren je totdat het geschil is opgelost.

juridisch advies

Juridisch adviesbureau inschakelen? Vergelijk offertes

Heb jij een vraagstuk en wil je daar juridisch advies voor inwinnen? Goed plan: door de hulp van een expert in te schakelen weet je zeker wat je rechten zijn en vergroot je de kans op een succesvol traject. Op zoek naar een juridisch adviesbureau?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je krijgt hierna zo snel mogelijk meerdere offertes toegestuurd. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de jurist met het beste aanbod. Op die manier bespaar je gemakkelijk tot wel 40% op de kostprijs! De offerteaanvraag is gratis en verder helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

Gratis offertes ontvangen!