Arbeidsrecht advocaat gezocht?

Vergelijk gratis offertes en vind een advocaat in de buurt!

Gratis - Vrijblijvend

Arbeidsrecht advocaat Woerden

Het arbeidsrecht is complex en ingewikkeld: heel begrijpelijk dus dat jij als werknemer of werkgever niet altijd weet wat je rechten en plichten zijn. Een arbeidsrecht advocaat in Woerden kan je hierin een persoonlijk advies geven. Zo weet je bij conflicten, het opstellen van contracten of bij een eventueel ontslag volledig in je recht staat. Op zoek naar een expert voor juridisch advies?

Start gratis offerteaanvraag!

Je komt zo snel mogelijk in contact met maximaal 5 advocaten in jouw regio. Zo kies je eenvoudig de beste arbeidsrecht advocaat!

Conflict op de werkvloer? Wil je een ontslag aanvechten? Op deze pagina lees je wat een arbeidsrecht advocaat voor jou kan betekenen. Je vindt informatie over de verschillende mogelijkheden en krijgt handige tips om de beste advocaat te selecteren.

Zoek je juridisch advies?

Vind hier gemakkelijk en snel juridische adviseurs uit jouw omgeving.

Juristen in elk rechtsgebied!

Gespecialiseerde juristen bieden rechtshulp in elk rechtsgebied!

Gratis adviesgesprek!

Vul het aanvraagformulier in en ontvang een gratis intakegesprek.


Advocaat of arbeidsjurist nodig?

Wie juridisch advies bij arbeidsrecht nodig heeft, kan daarvoor een advocaat of jurist inschakelen. Wat is nou eigenlijk het verschil, en wie kan je het beste inhuren?

Juristen en advocaten hebben allebei een universitaire opleiding rechten gevolgd. Het verschil zit hem in de vervolgopleiding: advocaten hebben nog een advocatenopleiding gevolgd en juristen niet. Dit betekent dus dat juristen helemaal niet minder kundig zijn: zij hebben over het algemeen dezelfde kennis als advocaten, maar zijn niet bevoegd om voor de civiele rechter te verschijnen.

In het arbeidsrecht gaat het gelukkig meestal niet zo ver. Zaken worden behandeld voor de kantonrechter, en daar mag een arbeidsjurist je wel bijstaan. Het voordeel van een jurist ten opzichte van een advocaat, is dat de uurprijs vaak een stuk lager ligt. Het is dus voordeliger om te kiezen voor een arbeidsjurist in plaats van een advocaat.

Juridisch advies: wat kost het?

Als je juridisch advies vraagt, dan betaal je in de meeste gevallen een uurtarief. De totale kosten zijn lastig te voorspellen: dit hangt af van je zaak en hoe complex deze is. Gaat het om een arbeidsconflict die op de werkvloer opgelost kan worden of verschijnt de zaak voor de kantonrechter? Hoe meer tijd de arbeidsrecht advocaat hieraan kwijt is, des te hoger de kosten.

Het gemiddelde uurtarief van de experts loopt enorm uiteen. Zo ligt het gemiddelde tarief van advocaten tussen de €200,- tot €300,- per uur, maar zijn er ook genoeg advocaten die een nog hoger uurtarief hanteren. Over het algemeen is het wel voordeliger om een arbeidsjurist in te schakelen. Zij brengen een gemiddeld uurtarief van €80,- tot €140,- per uur in rekening.

Is het inschakelen van een advocaat of jurist de kosten wel waard?

Zeker! De kosten voor juridisch advies bij bijvoorbeeld een ontslag of proces bij de kantonrechter kunnen oplopen, maar het advies zorgt er wel voor dat jij een zo’n goed mogelijke regeling treft. Bijvoorbeeld met betrekking tot de uitbetaling van vakantiedagen of de hoogte van de transitievergoeding. De kosten voor een arbeidsrecht advocaat of -jurist verdien je dus uiteindelijk weer terug. Vraag gratis offertes aan!

Wie betaalt de advocaatkosten bij een conflict?

Juridisch advies bij een conflict op de werkvloer is in het belang van zowel de werkgever als de werknemer. De werkgever wil er immers voor zorgen dat de werknemer ook alle afspraken begrijpt, dat alles waterdicht is en dat er niet later nog eens op teruggekomen kan worden. Daarom bieden veel werkgevers aan om in ieder geval een deel van de kosten voor het juridisch advies te vergoeden.

Maar let op: het gaat hier vaak om een maximumbedrag van €750,- tot €1.000,-. De werknemer kan er dus niet zomaar vanuit gaan dat alle kosten vergoed worden. Bovendien wordt de regeling vaak aangeboden in de vaststellingsovereenkomst. Mogen beide partijen niet met wederzijdse goedkeuring uit elkaar gaan, dan hoeft de werkgever geen kosten te vergoeden.

Toevoeging rechtsbijstand

Wanneer je juridisch advies bij arbeidsrecht nodig hebt, maar geen geld hebt om een advocaat in te schakelen, kijk dan eens of je recht hebt op een toevoeging van de rechtsbijstand. Dit is een subsidie, waarbij je zelf alleen nog een verplichte eigen bijdrage betaalt. Hoeveel je betaalt, hangt af van je inkomen.

Denk je recht te hebben op deze subsidie, dan zal de jurist deze toevoeging voor je aanvragen. Bij een inkomen tussen de €21.001 en €22.200,- voor alleenstaanden is je verplichte eigen bijdrage €547,-. Pas wanneer je jaarlijks meer verdient dan €28.600,- kom je niet in aanmerking voor een toevoeging. Voor paren is dit een gezamenlijk inkomen van boven de €40.400,-.

Benieuwd wat jouw eigen bijdrage is? Deze vind je op rechtsbijstand.nl.


Jurist of advocaat inschakelen voor advies bij arbeidsrecht?

Vergelijk snel gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!
Gratis offertes vergelijken!


Juridisch advies arbeidsrecht: wat zijn de mogelijkheden?

Op het gebied van arbeidsrecht kun je een jurist voor veer verschillende zaken of problemen inzetten. Als werkgever komt een arbeidsrecht advocaat of -jurist bijvoorbeeld van pas bij het opstellen of controleren van de arbeidsovereenkomsten. Een werknemer kan een advocaat ontslagrecht in Woerden inschakelen voor juridisch advies bij dreigend ontslag, voor het controleren en onderhandelen over de vaststellingsovereenkomst of transitievergoeding en voor het bemiddelen bij conflicten op de werkvloer.

Hieronder lees je meer over de verschillende mogelijkheden bij het inschakelen van een arbeidsrecht advocaat. Hulp nodig met het vinden van de beste arbeidsrecht advocaat? Vraag gratis offertes aan!

Ontslag of dreigend ontslag

Als conflicten op de werkvloer zo hoog oplopen dat ontslag de enige oplossing is, raden we je aan om zo snel mogelijk juridisch advies bij ontslag te vragen. Ook als je het idee hebt dat er een ontslag dreigt.

Wat kan een ontslag advocaat uit Woerden voor je betekenen?

Allereerst kan de advocaat achterhalen of het ontslag gegrond is. Hiervoor moet de werkgever een geldige reden hebben, zoals bedrijfseconomische redenen, een reorganisatie of als je langdurig arbeidsongeschikt bent. Ben jij het niet eens met het ontslag dan kun je dit, samen met je arbeidsrecht advocaat, aanvechten. De kantonrechter doet dan een uitspraak over de zaak. Word jij in je gelijkgesteld, dan blijf je in dienst. Krijgt de werkgever gelijk dan wordt de arbeidsovereenkomst beëindigd maar heb je wel recht op een transitievergoeding.

In het geval van een ontslag op staande voet gaat het iets anders: hiervoor hoeft de werkgever geen toestemming te vragen bij het UWV of de kantonrechter. Je hebt in dat geval ook geen recht op een transitievergoeding of een werkeloosheidsuitkering. Ben je het hier niet mee eens, vraag dan dringend juridisch advies zodat je dit ontslag op staande voet kan aanvechten. Vraag gratis offertes aan ontvang advies op maat!

Advies bij arbeidsgeschillen

Arbeidsgeschillen kunnen de sfeer op de werkvloer negatief beïnvloeden. Het kan natuurlijk voorkomen dat je zelf niet meer weet hoe je dit conflict kan oplossen, zonder de goede werkrelatie te verpesten. Ook hierbij kan een arbeidsjurist je helpen.

Een arbeidsjurist gaat als het ware bemiddelen tussen beide partijen. Toch is het niet te vergelijken met een mediator. Een mediator laat de twee partijen namelijk zelf tot een oplossing komen, en zorgt vooral voor een neutraal gesprek. Advocaten of juristen kijken ook naar de juridische kant en naar wat de juridische oplossingen zouden zijn. Misschien komen beide partijen er samen uit, maar het kan ook zijn dat de werkzaamheden worden aangepast naar de behoefte, dat een medewerker wordt overgeplaatst naar een andere afdeling of dat de werknemer en werkgever besluiten tot een ontslag met wederzijdse goedkeuring.

In dit laatste geval zal de arbeidsrecht advocaat uit Woerden helpen met het controleren van de vaststellingsovereenkomst en de transitievergoeding.

arbeidsrecht Woerden

Procedures bij kantonrechter en UWV

Als je in protest gaat tegen je ontslag, dan komt de zaak voor de kantonrechter. Je kunt in dat geval een arbeidsjurist of -advocaat vragen je bij te staan. De expert kijkt naar de zaak en staat je bij tijdens de procedure.

Ook bij procedures bij het UWV kan juridische hulp enorm waardevol zijn. Als je een ontslag wilt aanvechten bijvoorbeeld, of wanneer je denkt dat je recht hebt op een werkeloosheidsuitkering maar deze niet toegewezen hebt gekregen. De jurist helpt met het opstellen van de officiële brieven en zorgt ervoor dat alle informatie klopt en bijgevoegd is. Dit vergroot de kans dat jij krijgt waar je recht op hebt. Met de hulp van een arbeidsrecht advocaat sta je dus een stuk sterker in je schoenen!

Opstellen en checken arbeidscontracten

Het opstellen van een arbeidscontract is helemaal niet zo eenvoudig als het lijkt. Dit contract vormt de basis van de juridische positie van zowel de werknemer als de werkgever. Beide partijen willen natuurlijk voorafgaand aan hun arbeidsrelatie weten wat hun rechten en plichten zijn. Het is dus belangrijk dat de arbeidsovereenkomst compleet en zo duidelijk mogelijk is. Vraag gratis offertes aan voor hulp bij een arbeidscontract.

Een arbeidsjurist zorgt ervoor dat de belangrijke onderdelen allemaal behandeld worden, bijvoorbeeld:

 • CAO’s
 • Concurrentiebeding
 • Ziekteregeling
 • Salaris
 • Relatiebeding
 • Bedrijfsauto en bijtelling

Het is ook een optie om zelf de arbeidscontracten op te stellen, en deze te laten controleren door een advocaat in arbeidsrecht. Dit is goedkoper en zorgt er nog steeds voor dat je zeker weet dat alle belangrijke onderdelen behandeld worden.

Vaststellingsovereenkomst

Bij een ontslag met wederzijdse goedkeuring, wordt een vaststellingsovereenkomst opgesteld. Hierin wordt beschreven hoe de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd en met welke termijn. Ook andere afspraken worden hierin vastgelegd: wat gebeurt er met de vakantiedagen die nog open staan? En wat is de hoogte van de transitievergoeding?

Ga nooit zomaar akkoord met de eerste vaststellingsovereenkomst. In de meeste gevallen valt er nog een betere deal uit te halen. Als je juridisch advies van een ontslag advocaat vraagt, dan neemt deze de overeenkomst door en zoekt hij naar de mogelijkheden. Zo weet jij waar je recht op hebt en heb je een sterkere positie bij het onderhandelen met je werkgever.

arbeidsrecht Woerden

Loonvordering

Als werkgever heb jij recht op je salaris. Het kan voorkomen dat je salaris door omstandigheden niet wordt betaald. Misschien weigert je werkgever in verband met een conflict, ziekte of een schorsing. In dat geval kun je een arbeidsrecht advocaat uit Woerden inschakelen voor loonvordering.

De arbeidsrecht advocaat start de procedure op bij de kantonrechter om zo toch jouw salaris te krijgen. De rechter zal in dat geval een uitspraak doen.

Mocht het nou zo zijn dat de werkgever wel wil betalen, maar het salaris gewoon niet kan betalen? In dat geval is een loonvordering niet zinvol. Ga ook niet zomaar uit dienst, want dan krijg je geen werkeloosheidsuitkering en is de kans dat je het achterstallige salaris alsnog krijgt ook heel klein. Kan je werkgever niet betalen, dan kun je samen met je collega’s het faillissement van je werkgever aanvragen. Op die manier kom je in aanmerking voor de loongarantieregeling en dan betaalt de overheid alsnog een deel van het salaris. Vraag gratis offertes aan en vind een arbeidsrecht advocaat.

Arbeidsvoorwaarden

Als je net een nieuwe baan begint of een nieuw contract krijgt bij je huidige werkgever, dan is dat het perfecte moment om te onderhandelen over de arbeidsvoorwaarden. Wanneer we het hebben over arbeidsvoorwaarden dan gaat het over zaken zoals de arbeidsduur, het salaris en het aantal vakantiedagen.

Heb jij de indruk dat de arbeidsvoorwaarden niet optimaal zijn? Laat een arbeidsjurist hier dan eens naar kijken. Een jurist kan je vertellen waar je eventueel recht op hebt. Dit maakt het onderhandelen over de arbeidsvoorwaarden een stuk gemakkelijker. Denk bijvoorbeeld aan zaken als reiskostenvergoedingen, verlofdagen of een auto van de zaak.

Op deze pagina’s lees je meer over huurrecht en een fiscaal jurist.

Arbeidsjurist uit Woerden nodig?

Vind een expert in je eigen regio en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Ontslag advocaat Woerden: wanneer nodig?

Als jij ontslagen bent of als een ontslag dreigt, dan is het slim om advies in te schakelen van een expert. Een werkgever mag je niet zomaar ontslaan en moet hier een geldige reden voor hebben. Sterker nog, de werkgever moet dit ontslag aanvragen bij het UWV of de kantonrechter. Zelfs als je ontslagen bent en dit niet per se wilt aanvechten, is het slim om juridisch advies te vragen. Als werknemer heb je namelijk veel rechten en met de hulp van een ontslag advocaat uit Woerden kun je mogelijk een mooie regeling treffen met je (voormalige) werkgever. Vraag gratis offertes aan en vind jouw advocaat.

Wanneer schakel je een ontslag advocaat in?

 • Bij ontslag wegens bedrijfseconomische redenen of ziekte. Als je wordt ontslagen vanwege bedrijfseconomische redenen, dan betekent dit dat je werkgever in zwaar weer verkeert en je daarom wil laten gaan. Een advocaat zoekt uit of dit ontslag gegrond is en kan bij het UWV in protest gaan. Hetzelfde geldt in het geval van ziekte. Als je langer dan 2 jaar ziek bent dan kan de werkgever een verzoek indienen voor je ontslag. Mocht je het ontslag aanvechten dan blijf je in dienst als je jij in je gelijk wordt gesteld. Wordt de werkgever in z’n gelijkgesteld dan heb jij recht op een transitievergoeding.
 • Bij ontslag wegens disfunctioneren of een arbeidsconflict. In dit geval ontslaat je werkgever jou in verband met een conflict. Het kan gaan om ziekte, agressie of zelfs discriminatie. Als jij van mening bent dat het ontslag ongegrond is dan kun je dit aanvechten. Dit proces loopt via de kantonrechter, en niet via het UWV. Je werkgever dient een verzoekschrift in, jouw advocaat gaat eventueel in verweer en daarna volgt een hoorzitting en een uitspraak. Mocht de arbeidsovereenkomst toch ontbonden worden dan heb je in ieder geval recht op een transitievergoeding.
 • Ontslag op staande voet. Hierbij is juridisch advies erg belangrijk. Bij een ontslag op staande voet krijg je namelijk geen WW-uitkering en heb je ook geen recht op een transitievergoeding. Het is dus altijd slim om hiertegen in verweer te gaan.
 • Ontslag met wederzijdse goedkeuring. In dit geval wordt het ontslag op initiatief van de werkgever aangevraagd, maar is de werknemer het hiermee eens. Er wordt in dat geval een vaststellingsovereenkomst opgesteld, waarin de arbeidsovereenkomst wordt ontbonden. Een advocaat kijkt naar de vaststellingsovereenkomst en zorgt voor de beste mogelijke regeling!

arbeidsrecht Woerden

Ontslag op staande voet

Ontslag op staande voet houdt in dat de arbeidsovereenkomst per direct wordt ontbonden. Je hoeft morgen niet meer te werken en krijgt ook niet meer uitbetaald. Dit is alleen mogelijk als er een geldige reden voor is. Dit is bijvoorbeeld het geval als de werknemer:

 • steelt;
 • fraudeert;
 • werk weigert zonder reden.

Een ontslag op staande voet hoeft niet aangevraagd te worden bij het UWV of de kantonrechter. Als werknemer heb je geen recht op een transitievergoeding en krijg je ook geen WW-uitkering. Dit is geen goede positie. Ben je het niet eens met het ontslag, dan is het aan te raden om zo snel mogelijk juridisch advies bij ontslag te vragen. Een juridisch adviesbureau gespecialiseerd in arbeidsrecht helpt je dit ontslag aan te vechten. Dit doe je binnen 2 maanden bij de rechter. Een andere optie is het indienen van een verzoek voor een financiële vergoeding bij de kantonrechter.

Transitievergoeding bepalen

Bij een ontslag heb je eigenlijk altijd recht op een transitievergoeding. Dit is een vergoeding die de werkgever je betaalt. De hoogte van deze transitievergoeding hangt af van de duur van het dienstverband en je maandsalaris.

Per 1 januari 2020 krijg je bij een ontslag 1/3 maandsalaris per dienstjaar vanaf de eerste gewerkte dag. Zelfs als je in je proeftijd wordt ontslagen heb je recht op een transitievergoeding voor de periode die je daar gewerkt hebt. De hoogte van de transitievergoeding is wettelijk bepaald en is maximaal €84.000,-.

Let op: is je jaarsalaris hoger dan €84.000,-? Dan staat de maximale transitievergoeding gelijk aan één jaarsalaris.

Omdat de hoogte wettelijk bepaald is, heeft het in de meeste gevallen geen zin om hierover te onderhandelen. Wel zie je vaak dat er onderhandeld wordt in een vaststellingsovereenkomst. Dit is een ontslag met wederzijdse goedkeuring, in dat geval kan een ontslag advocaat juist wel onderhandelen over de vergoeding die je krijgt.

Vind eenvoudig en snel een ontslagrecht advocaat in Woerden!

Vergelijk gratis offertes en kies de advocaat die het beste bij je past.

Tips voor kiezen advocaat of jurist

Als jij op zoek bent naar juridisch advies, dan wil je natuurlijk de beste arbeidsrecht advocaat uit Woerden inschakelen. Dat snappen wij! Daarom is het met onze gratis offerteservice mogelijk om verschillende advocaten of juristen met elkaar te vergelijken. Je kiest zo gemakkelijk voor de expert die je het beste kan helpen en die het beste bij je past. Bovendien bespaar je zo ook nog eens tot wel 40% op de kostprijs.

Maar als je de beste advocaat wilt inschakelen, dan moet je wel weten waar je rekening mee moet houden. Hieronder geven we je daarom een paar praktische tips, waarmee je zeker weet dat je kiest voor een expert die jou het beste kan helpen.

 • Tip 1: jurist of advocaat inschakelen? Op het gebied van arbeidsrecht volstaat het in de meeste gevallen om een jurist in te schakelen. Een jurist is minstens zo kundig als een advocaat en kan je daarom uitstekend persoonlijk adviseren. Bovendien mag een jurist je ook bijstaan bij de kantonrechter. Een bijkomend voordeel is dat arbeidsjuristen vaak een stuk goedkoper zijn dan advocaten gespecialiseerd in arbeidsrecht!
 • Tip 2: kijk naar duidelijkheid in kosten. De kosten van een arbeidsrecht advocaat kunnen vaak verwarrend zijn. De meeste experts hanteren een uurtarief, maar daarmee heb je voorafgaand aan het advies geen idee hoeveel je daadwerkelijk kwijt bent. Kijk naar de manier waarop de kosten zijn opgebouwd en of je een indicatie krijgt van het verwachte aantal uren. Hoe duidelijker de offerte, des te groter de kans dat je niet voor nare verrassingen komt te staan straks.
 • Tip 3: specialisatie in arbeidsrecht. Veel juristen en adovcaten zijn gespecialiseerd in verschillende rechtsgebieden. Het is belangrijk dat je kiest voor een jurist die gespecialiseerd is in arbeidsrecht. Niet iemand die ‘wel verstand heeft van arbeidsrecht’, maar echt iemand die zich specialiseert in dit soort zaken. Dan weet je zeker dat de expert hier dagelijks mee bezig is en dus op de hoogte is van alle regelingen, voorschriften en wetten.
 • Tip 4: de manier van communiceren. Elke jurist of advocaat heeft een eigen manier van communiceren. Vraag jezelf af wat jij prettig vindt. Wil je liever persoonlijk afspreken op kantoor of vind je het prima als de communicatie vooral per telefoon of e-mail verloopt? Vraag de expert bij het vergelijken van de offertes op welke manier zij communiceren.
 • Tip 5: vertrouwen. Tot slot is het enorm belangrijk dat je de advocaat of jurist vertrouwt. Jij moet ervan uit kunnen gaan dat de expert je helpt om een zo’n goed mogelijke regeling te treffen. Dat kan alleen als jij het volste vertrouwen hebt dat hij kundig en betrouwbaar is. Heb je dit gevoel niet bij je advocaat? Zoek dan verder naar iemand bij wie dat vertrouwen er wel is.

arbeidsrecht Woerden

Arbeidsjurist Woerden nodig? Gratis offertes vergelijken!

Heb je een conflict op de werkvloer of heb je juridisch advies bij je ontslag nodig? Je hebt meer rechten dan je waarschijnlijk denkt! Een arbeidsjurist uit Woerden geeft jou een persoonlijk advies en zorgt ervoor dat jij krijgt waar je recht op hebt. Een betere regeling in een vaststellingsovereenkomst bijvoorbeeld, of een hogere transitievergoeding! Op zoek naar iemand die je hierbij kan helpen?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Geef aan voor welk probleem je juridisch advies in arbeidsrecht nodig hebt, en je krijgt zo snel mogelijk de offertes van verschillende juristen in je regio. Vergelijk de verschillende experts en kies zo de arbeidsjurist die het beste bij je past. Je offerteaanvraag is gratis en bovendien vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Gratis offertes ontvangen


Recente aanvragen:

Arbeidsjurist in Utrecht
Ontslag advocaat in Amersfoort
Arbeidsjurist in Veenendaal
Advocaat in Zeist
Juridisch advies arbeidsrecht in Nieuwegein
Arbeidsadvocaat in Houten
Juridisch advies in Soest
Rechtsbijstand in Woerden
Advies bij arbeidsgeschil in IJsselstein
Ontslag advocaat in Leusden