Arbeidsrecht advocaat gezocht?

Vergelijk gratis offertes en vind een advocaat in de buurt!

Gratis - Vrijblijvend

Arbeidsrecht advocaat Nieuwegein

Een arbeidsrecht advocaat uit Nieuwegein kan je helpen bij een arbeidsconflict op het werk. Als je ontslagen bent, of als een ontslag dreigt, vertelt een arbeidsjurist je waar je recht op hebt. Het arbeidsrecht is complex en het is logisch als je zelf niet helemaal weet hoe het zit. Ook voor het controleren van arbeids- of vaststellingsovereenkomsten is het mogelijk juridisch advies te vragen! Op zoek naar een adviseur in jouw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk offertes van juridisch adviseurs in jouw regio. Vergelijk het aanbod en bespaar op de kosten!

Op deze pagina leggen we je uit wat een arbeidsrecht advocaat is en wanneer je er één nodig hebt. Je vindt hier zowel informatie over de kosten als tips voor het kiezen van de juiste advocaat.

Zoek je juridisch advies?

Vind hier gemakkelijk en snel juridische adviseurs uit jouw omgeving.

Juristen in elk rechtsgebied!

Gespecialiseerde juristen bieden rechtshulp in elk rechtsgebied!

Gratis adviesgesprek!

Vul het aanvraagformulier in en ontvang een gratis intakegesprek.


Advocaat of arbeidsjurist nodig?

Bij een juridisch vraagstuk op het gebied van arbeidsrecht hoef je niet per se een advocaat in te schakelen. Voor de meeste zaken is de hulp van een arbeidsjurist ook voldoende. Het gebeurt slechts enkele keer dat een advocaat inschakelen verplicht is.

Wat is het verschil?

Een advocaat heeft na zijn studie rechten de advocatenopleiding gehad. Een jurist heeft ook rechten gestudeerd en is dus niet per se minder kundig dan een advocaat. Sterker nog, het inschakelen van een arbeidsjurist heeft in sommige gevallen grote voordelen. Het uurtarief van een jurist is goedkoper en zij brengen meestal geen kantoorkosten in rekening. Bovendien kunnen zij hun werkzaamheden op basis van no cure, no pay aanbieden: advocaten mogen dat niet.

Juridisch advies: wat kost het?

Wat zijn de kosten voor juridisch advies bij ontslag, een arbeidsgeschil of bij de kantonrechter? Hier is geen één antwoord op te geven: de kosten hangen namelijk samen met jouw zaak en het aantal uren dat de arbeidsrecht advocaat hiermee bezig is.

Hoe complexer de zaak, des te hoger de kosten!

Het gemiddelde uurtarief van advocaten ligt tussen de €200,- tot €300,- en voor advies van een jurist betaal je gemiddeld €80,- tot €140,-. Toch zijn dit gemiddelde prijzen, en kunnen de exacte kosten hier nog flink van afwijken.

Waarom dan toch juridisch advies bij arbeidsrecht vragen?

Een jurist of advocaat weet precies waar jij wel of niet recht op hebt. Zo kan het advies ertoe leiden dat jij uiteindelijk een hogere vergoeding of betere regeling krijgt. Zo verdient de expert zichzelf eigenlijk weer terug. Vraag gratis offertes aan!

Wie betaalt de advocaatkosten bij een conflict?

In het geval van een arbeidsconflict, kan het zijn dat de werkgever en werknemer in goed overleg besluiten uit elkaar te gaan. Dit noemen we ook wel een ontslag met wederzijdse goedkeuring.

Bij een dergelijk conflict met de werkgever kan de werknemer ervoor kiezen om juridisch advies in te schakelen. Dit advies is zowel in het voordeel van de werknemer als de werkgever. Zo weet de werkgever zeker dat de werknemer op de hoogte is van de regeling en hier later niet nog eens op terug wil komen.

De werkgever (of de advocaat van de werkgever) stelt daarom een vaststellingsovereenkomst op, waarin ook wordt vastgesteld dat de kosten voor het juridisch advies (gedeeltelijk) worden gedekt door de werkgever. Vaak gaat het om een maximumbedrag van €750,- tot €1.000,-.

Toevoeging rechtsbijstand

Soms komt het voor dat de overheid meebetaalt aan de kosten van een advocaat. Dat is het geval als jouw inkomen onder een bepaald minimum ligt. Je betaalt een eigen bijdrage, aan de hand van je inkomen.

Bij een inkomen tot en met €28.200,- is de eigen bijdrage €208,-. Verdien je boven de €40.400,- dan kom je niet meer in aanmerking voor de subsidie. Of jij wel of niet recht hebt op de toevoeging van rechtsbijstand, hangt ook af van je probleem. Op rechtsbijstand.nl lees je hier meer over.


Arbeidsjurist of advocaat inschakelen?

Vergelijk gratis offertes en kies de jurist met het beste aanbod!
Gratis offertes vergelijken!


Juridisch advies arbeidsrecht: wat zijn de mogelijkheden?

Op het gebied van arbeidsrecht zijn er verschillende richtingen waarin je advies kunt vragen. Wil jij juridisch advies bij een dreigend ontslag? Dan kan een advocaat in ontslagrecht uit Nieuwegein je het beste helpen. Hij of zij vertelt je waar je recht op hebt en controleert de vaststellingsovereenkomst.

Je kunt ook advies vragen bij een arbeidsgeschil of zelfs bij procedures bij de kantonrechter of het UWV.

Hieronder vertellen we je meer over de mogelijkheden van een arbeidsrecht advocaat en waar hij of zij je bij kan helpen. Wil jij advies vragen? Vergelijk dan snel gratis offertes!

Ontslag of dreigend ontslag

Als je ontslagen wordt, of dreigt ontslagen te worden, dan komt juridisch advies van een ontslag advocaat in Nieuwegein van pas. Een jurist kan kijken of je dit ontslag kan aanvechten. Hiervoor kijkt hij of zij in je contract en naar de voorwaarden.

Is het ontslag niet geldig dan zal de advocaat je helpen dit ontslag aan te vechten. Je hoeft niet akkoord te gaan met een vaststellingsovereenkomst die wordt aangeboden, ook hier kijkt de expert naar. Samen zorgen jullie ervoor dat je een zo’n goed mogelijke regeling of vergoeding ontvangt.

Bij een ontslag op staande voet is juridisch advies ook aan te raden, zeker als dit naar jouw mening onterecht is. Bij een ontslag op staande voet heb je geen recht op een werkeloosheidsuitkering. Als je een advocaat in ontslagrecht inschakelt om te proberen het ontslag terug te draaien dan kun je wel een uitkering aanvragen.

Advies bij arbeidsgeschillen

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat er een arbeidsgeschil op de werkvloer is, waarbij ontslag geen rol speelt. Misschien heb je een meningsverschil met een collega of je werkgever en lopen de gemoederen hierdoor op de werkvloer op.

Als je samen niet uit dit conflict komt, dan kun je een arbeidsrecht advocaat inschakelen voor bemiddeling. Anders dan een mediator, waarbij geprobeerd wordt de beide partijen zelf tot een oplossing te laten komen, kijkt een advocaat naar het juridische aspect: wie heeft er gelijk en wat is juridisch gezien de beste manier om dit conflict op te lossen. Misschien houdt dit in dat je naar een andere afdeling overgeplaatst wordt of dat de werkzaamheden op een andere manier verdeeld worden.

arbeidsrecht Nieuwegein

Procedures bij kantonrechter en UWV

Als je werkgever je wilt ontslaan, maar jullie er samen niet uitkomen, dan kan de werkgever toestemming vragen bij het UWV of via de kantonrechter. Dit kan alleen als het bedrijf je wilt ontslaan vanwege bedrijfseconomische redenen, of vanwege langdurige arbeidsongeschiktheid.

Bij een ontslag via de kantonrechter of het UWV, raden we je zeker aan om juridisch advies in te schakelen. Een arbeidsjurist of -advocaat begeleid je bij het hele traject en geeft je persoonlijk advies. Met de hulp van een expert weet je namelijk zeker dat je een zo’n goed mogelijke regeling treft met je werkgever.

Opstellen en checken arbeidscontracten

Omdat arbeidsrecht complex en ingewikkeld is, is het slim om arbeidscontracten te laten controleren door een jurist of advocaat. Je kunt zelfs een juridisch adviseur inschakelen om de arbeidscontracten voor je bedrijf op te laten stellen.

Waarom?

Je weet zeker dat het contract compleet is en geen belangrijke elementen mist. Het arbeidscontract is de basis van de juridische positie van zowel de werkgever als de werknemer. Vaak blijkt pas achteraf, bij een conflict op de werkvloer of als je als werkgever besluit het contract te eindigen, dat de arbeidsovereenkomst vol gebreken of slordigheden staat. Voorkom een dergelijke situatie en laat juridisch goede arbeidsovereenkomsten opstellen. Vraag gratis offertes aan!

Vaststellingsovereenkomst

Bij een ontslag wordt een vaststellingsovereenkomst opgesteld. Dit is een document met alle afspraken omtrent het ontslag. Hierin staat de ontslagvergoeding waar de medewerker recht op heeft en de reden voor de beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Dit heeft de werknemer nodig, om een werkeloosheidsuitkering aan te kunnen vragen.

Voor zowel de werkgever als de werknemer, is het slim om juridisch advies te vragen.

Een werkgever kan hulp gebruiken bij het opstellen en controleren van de vaststellingsovereenkomst. Zo weet de werkgever zeker dat er geen zaken ontbreken en verkleint hij de kans dat het ontslag wordt aangevochten.

Tegelijkertijd kan de medewerker ook goed advies gebruiken. De jurist kijkt naar je arbeidsovereenkomst en de vaststellingsovereenkomst. Aan de hand hiervan kan de jurist of advocaat eventueel een betere regeling voor je treffen. Zoals een hogere transitievergoeding of betere voorwaarden.

arbeidsrecht Nieuwegein

Loonvordering

Een werkgever is verplicht om jouw salaris te blijven betalen, ook in het geval van ziekte. In sommige gevallen komt het voor dat de werkgever weigert te betalen door een arbeidsconflict. Jij hebt in dat geval gewoon recht op je loon!

Het is begrijpelijk dat je zelf niet goed weet hoe je deze situatie moet aanpakken. Zeker als je de goede werkrelatie niet wilt verpesten. Als je een juridisch adviesbureau in arbeidsrecht inschakelt krijg je een persoonlijk advies. Je jurist kan de communicatie bovendien voor je overnemen zodat jij hier geen energie in hoeft te steken.

Je kunt tot maximaal 5 jaar je loon alsnog opeisen via de kantonrechter. Wacht je langer, dan bestaat het risico op verjaring. Vraag gratis offertes aan en vind een juridisch adviesbureau in de buurt.

Arbeidsvoorwaarden

Als je een arbeidscontract aangaat, dan moet je altijd de arbeidsvoorwaarden doornemen. Eventueel kun je in dat geval een arbeidsrecht advocaat uit Nieuwegein inschakelen om te onderhandelen voor betere arbeidsvoorwaarden. Het kan hierbij gaan om extra vakantiedagen, een beter salaris of de wettelijke verplichtingen van de werkgever. Ook komt het geregeld voor dat er een concurrentiebeding in de voorwaarden staat, terwijl jij het hier niet mee eens bent. Ook hier kun je over laten onderhandelen.

Wanneer je om juridisch advies vraagt, weet je zeker dat je optimaal geholpen wordt. De advocaat weet namelijk als geen ander waar je recht op hebt en kan dit ook aantonen. Zo sta je sterker in je schoenen dan wanneer je zelf wilt onderhandelen.

Op deze pagina’s lees je meer over huurrecht en een fiscaal jurist.

Arbeidsjurist in Nieuwegein gezocht?

Vind snel een jurist in jouw regio en bespaar tot wel 40% op de kosten.

Ontslag advocaat Nieuwegein: wanneer nodig?

Bij een ontslag doe je er verstandig aan om een ontslag advocaat uit Nieuwegein in te schakelen. Bij een ontslag heb je mogelijk meer rechten dan je zelf bewust bent. Juridische hulp bij een ontslag zorgt ervoor dat er een goede regeling wordt getroffen en je mogelijk zelfs de beste transitievergoeding ontvangt. Vraag gratis offertes aan en vind de advocaat die bij jou past.

Een ontslag advocaat kan je helpen bij verschillende soorten ontslag:

  • Bij ontslag wegens bedrijfseconomische redenen of ziekte: de ontslagprocedure loopt in beide gevallen via het UWV. Als de werknemer besluit in verweer te gaan, dan doet de kantonrechter een uitspraak. Wanneer de werkgever in het gelijk wordt gesteld, krijgt deze een vergunning om je te ontslaan. Je hebt dan wel recht op een transitievergoeding. Krijgt de werknemer gelijk, dan blijft deze in dienst.
  • Ontslag wegens arbeidsconflict of disfunctioneren: in dit geval verloopt de ontslagprocedure via de kantonrechter. De ontslag advocaat ondersteunt je tijdens dit proces totdat de rechter een uitspraak doet. Krijgt de werknemer gelijk dan wordt de arbeidsovereenkomst niet ontbonden. Wanneer de rechter de werkgever in het gelijk stelt dan heeft de werknemer recht op een transitievergoeding.
  • Ontslag op staande voet: de ontslag advocaat zoekt uit of het ontslag op staande voet gegrond is. Zo niet, dan kun je deze inschakelen om het ontslag aan te vechten.
  • Ontslag middels een vaststellingsovereenkomst: dit is voor de werkgever de goedkoopste manier om iemand te ontslaan. Dit houdt in dat het met ‘wederzijdse goedkeuring’ wordt besloten en dat het UWV en de kantonrechter niet direct worden ingeschakeld. Voor de werknemer is het dus slim om niet direct akkoord te gaan met de vaststellingsovereenkomst. In de meeste gevallen valt hier, met de juridische hulp van een ontslagadvocaat, een beter ontslagvoorstel uit te halen. Dit kan gaan om de uitbetaling van de resterende vakantiedagen, de transitievergoeding of de dertiende maand die nog betaald moet worden.

arbeidsrecht Nieuwegein

Ontslag op staande voet

Werknemers zijn in Nederland goed beschermd, en kunnen niet zomaar ontslagen worden. In sommige gevallen kan de werkgever iemand wel op staande voet ontslaan. Hiervoor is geen toestemming nodig van de kantonrechter. Ontslag op staande voet houdt in dat de arbeidsovereenkomst per direct is ontbonden, zonder opzegtermijn.

Een werkgever mag je alleen op staande voet ontslaan, als deze daar een geldige reden voor heeft. Dit zijn bijvoorbeeld diefstal, fraude, werkweigering of mishandeling.

Vind jij dat je onrechtmatig op staande voet ontslagen bent? Dan is het belangrijk om juridisch advies bij het ontslag te vragen. Bij een ontslag op staande voet heb je namelijk ook geen recht op een werkeloosheidsuitkering. Een jurist zoekt uit of het ontslag gegrond is. Daarna kun je ervoor kiezen om het ontslag samen aan te vechten. Vraag gratis offertes aan en ontvang advies op maat.

Transitievergoeding bepalen

Als de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd op het initiatief van de werkgever? Dan heeft de werknemer eigenlijk altijd recht op een transitievergoeding. Dit is alleen het geval als het ontslag via het UWV of de kantonrechter is aangevraagd. In het geval van een ontslag met wederzijdse goedkeuring wordt ook een vergoeding betaald: de hoogte hiervan staat omgeschreven in de vaststellingsovereenkomst en er is vaak nog over te onderhandelen.

De hoogte van de transitievergoeding is wettelijk bepaald. Het bedrag hangt af van de tijd die de medewerker in dienst is geweest en het maandsalaris. Het maximale bedrag is €84.000,-. Mocht de werkgever meer dan €84.000,- per jaar verdienen, dan staat de transitievergoeding gelijk aan een jaarsalaris. Op rekenhulptransitievergoeding.nl kun je berekenen wat jouw transitievergoeding zou zijn.

Ontslag? Schakel een ontslagrecht advocaat uit Nieuwegein in!

Vergelijk snel gratis offertes en vind een advocaat bij jou in de buurt.

Tips voor kiezen advocaat of jurist

Wil jij juridisch advies bij arbeidsrecht? Dan wil je natuurlijk de beste hulp ontvangen. Maar hoe weet je zeker dat je de beste arbeidsrecht advocaat uit Nieuwegein kiest? Met het vergelijken van offertes kies je gemakkelijk voor een expert die bij jou past. Maar dan moet je wel weten waar je op moet letten. Daarom geven we je hieronder een paar praktische tips!

Hoe kies je de beste arbeidsrecht advocaat:

  • Jurist of advocaat: vraag jezelf eerst af of je een jurist of een advocaat nodig hebt. In veel gevallen volstaat een jurist. Dat is fijn, want het uurloon van een jurist is een stuk lager. Zoek een jurist in je eigen regio zodat je niet te veel tijd of geld kwijt bent aan reistijd!
  • Duidelijkheid in kosten: het is voor jou fijn als er duidelijkheid is omtrent de kosten. Kies voor een advocaat of jurist met vaste prijsafspraken en voorkom ‘verborgen kosten’. Een advocaat brengt soms tot wel 7% kantoorkosten in rekening terwijl een jurist deze verborgen kosten niet heeft.
  • Specialisatie in arbeidsrecht: juristen en advocaten kunnen gespecialiseerd zijn in veel verschillende rechtsvormen. Sommige experts zijn zelfs gespecialiseerd in meerdere rechtsvormen! Kies voor een jurist met de specialisatie arbeidsrecht, zodat je zeker weet dat hij of zij je een passend advies kan geven.
  • Manier van communiceren: sommige advocaten communiceren alleen per telefoon, terwijl andere kantoren juist meer werken met e-mails. Vraag jezelf af wat je prettiger vindt. Mailen houdt in dat je de informatie meerdere keren terug kunt lezen en rustig over na kunt denken terwijl bellen vaak iets persoonlijker is.
  • Vertrouwen: jij moet er vanuit kunnen gaan dat je het beste advies krijgt voor jouw situatie. Het is dus belangrijk dat je de jurist volledig kunt vertrouwen. Heb jij het gevoel dat dit vertrouwen er niet is, dan raden we je aan verder te zoeken naar een andere advocaat of jurist.

arbeidsrecht Nieuwegein

Arbeidsjurist Nieuwegein nodig? Gratis offertes vergelijken!

Bij een conflict op de werkvloer is het inschakelen van een arbeidsjurist uit Nieuwegein een heel goed idee. Een arbeidsrecht advocaat of jurist is op de hoogte van alle wet- en regelgeving op het gebied van arbeid. Zij kunnen je dus precies vertellen waar jij recht op hebt en of je eerlijk wordt behandeld. Wil jij weten wat je rechten zijn?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Geef op het offerteformulier aan waarvoor je hulp nodig hebt en je krijgt zo snel mogelijk offertes van advocaten of juristen die jou zo goed mogelijk kunnen helpen. Vergelijk de verschillende prijzen en kies zo de expert met het beste aanbod. De offerteaanvraag is gratis en verder helemaal vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast!

Gratis offertes ontvangen


Recente aanvragen:

Arbeidsjurist in Utrecht
Ontslag advocaat in Amersfoort
Arbeidsjurist in Veenendaal
Advocaat in Zeist
Juridisch advies arbeidsrecht in Nieuwegein
Arbeidsadvocaat in Houten
Juridisch advies in Soest
Rechtsbijstand in Woerden
Advies bij arbeidsgeschil in IJsselstein
Ontslag advocaat in Leusden